073-2340888
  • 10 jaar garantie

  • Duurzaam

  • Gecertificeerd

  • Landelijk beschikbaar

Brian de Vries, úw groene stroomspecialist!

Brian de Vries - Holland Electric

Wie is toch het brein achter de bijzondere aanpak van Holland Electric? Nou, dat is Brian de Vries. De 30-jarige ondernemer uit Den Bosch is al jarenlang gespecialiseerd in duurzame en energiebesparende elektrische installaties in en om het huis of kantoor. “Het geeft steeds weer een kick als je klanten blij kunt maken met oplossingen waar ze direct heel veel geld mee kunnen besparen”, stelt de elektrisch-specialist.

Holland Electric: het complete plaatje

Holland Electric heeft zich volgens Brian bewust gespecialiseerd in het leveren, monteren, installeren en onderhouden van energiebesparende elektrische installaties. Dit geldt ook voor losse componenten. Van groepenkast, tot laadpalen voor elektrische auto’s en van inductie-kookplaten tot superzuinige ledverlichting; Brian en zijn mensen maken het pico bello en tegen een scherpe prijs voor u in orde. “Wij kopen onze kwaliteitsproducten via onze eigen kanalen in. We kunnen daardoor niet alleen snel, maar ook nog eens supervoordelig leveren. Dat geldt voor groepenkasten en laadpalen, maar ook voor schakelmateriaal, verlichting, kabels en stekkers.”

Het kan altijd groener

Door de ambitieuze – en noodzakelijke – klimaatdoelstellingen, zowel nationaal als internationaal, wordt iedereen ertoe gedwongen na te denken over energiebesparing en de overstap van aardgas op alternatieven om te koken en te verwarmen. Zonne-energie en windenergie zorgen inmiddels voor een groot deel van de groene stroom voor de Nederlandse huishoudens. Maar bij Holland Electric merkt men dat lang niet alle elektrische installaties geschikt zijn voor wat je kunt noemen ‘de groene revolutie’. “Wij moeten wat dat betreft in ons land nog een flinke inhaalslag maken”, vertelt Brian. Bij talloze woningen zijn volgens hem de groepenkasten sterk verouderd en niet geschikt om het optimale rendement uit zonne- of windenergie te halen.

Daarnaast moeten er ook nog heel veel oude gloeilampen en tl-buizen worden vervangen door veel zuinigere ledverlichting. Net zoals nog heel wat gasfornuizen en gaskachels plaats moeten maken voor elektrisch (inductie) koken en elektrische verwarming. “Het kan immers nog altijd stukken groener en heel deze transitie zal echt nog jaren in beslag nemen.”

Hollandse glorie

Idealiter gezien heeft Holland Electric een voorsprong op andere allround elektrotechnische specialisten. Brian is zich jaren terug al gaan focussen op duurzame innovaties en energiebesparende toepassingen voor in en om het huis. “Wat wij als Nederland doen en hebben gedaan op het gebied van watermanagement en de naam en faam die wij daarmee hebben opgebouwd.. Kijk bijvoorbeeld maar naar de vermaarde Deltawerken, heeft mij als ondernemer geïnspireerd. Die inspiratie en drive om binnen onze branche ook een soort van Hollands Glorie te ontwikkelen heeft mij bij de bedrijfsnaam Holland Electric en de hele filosofie die daarachter zit, gebracht. Het is toch supergaaf om als nuchtere Brabander op deze manier bij te kunnen dragen aan een beter klimaat. Zeker als onze klanten daar ook direct in hun portemonnee iets van merken, haha”