073-2340888
  • 10 jaar garantie

  • Duurzaam

  • Gecertificeerd

  • Landelijk beschikbaar

Overstappen op energiezuinige verlichting: Wat led je?

Overstappen op energiezuinige verlichting: Wat led je?

Vraagt u uzelf ook af wat de beste keuze is om oude gloeilampen en tl-buizen te vervangen? Zeker in de donkere wintermaanden, de periode dat goed licht in en om het huis extra belangrijk is, is het logisch om die vraag te stellen. Wij zijn specialist in duurzame toepassingen voor elektrische installaties en energiezuinige verlichting en geven u graag een aantal nuttige tips op een rijtje.

Monteer bewegingssensoren

Het monteren van bewegingssensoren in plaats van gewone lichtschakelaars, levert al snel een aanzienlijke besparing op. De verlichting die automatisch wordt in- en uitgeschakeld als er iemand binnen het bereik van de sensor komt, brandt nooit langer dan nodig is. Ook voorkom je hiermee dat het licht per ongeluk wordt aangelaten. Je ziet deze energiebesparende voorzieningen vaak in de sanitaire ruimtes van hotels, restaurants en openbare gebouwen. Ook thuis is dit echter prima toe te passen.

Er zijn zowel verlichtingsarmaturen met een ingebouwde bewegingssensor verkrijgbaar, als losse bewegingsmelders. Deze kun je als vervanger van een vaste lichtschakelaar in bepaalde ruimtes monteren. Als elektrospecialist geven wij u hierover passend advies. Ook voor de levering en montage van dit soort slimme en energiebesparende oplossingen bent u bij ons aan het juiste adres.

Energiezuinige verlichting: led is hét!

Het vervangen van ouderwetse gloeilampen en tl-buizen door led-lampen is een quick-win. Eerst werden gloeilampen nog vaak vervangen door zogenoemde spaarlampen. Eigenlijk was dat maar een tussenoplossing. led-lampen gebruiken veel minder stroom dan spaarlampen, ze zijn in allerlei lichtsterkten en lichtkleuren te koop en gaan ook nog eens veel langer mee. De huidige generatie led-lampen is ook prima te dimmen met een dimschakelaar of afstandsbediening.

Wij bieden de beste oplossing

Led-verlichting is op allerlei manier toe te passen. Bijkomend voordeel is dat led-lampen energiebesparend zijn en jarenlang meegaan. Oude verlichting wordt niet voor niets in rap tempo vervangen door led. In de meeste gevallen is het mogelijk om een gloeilamp eenvoudigweg te vervangen voor een led-lamp. Er zijn echter ook situaties waarbij een kleine technische aanpassing aan bepaalde armaturen moet worden gedaan om de overstap op led mogelijk te maken. Met een relatief kleine, eenvoudige en voordelige ingreep kun je ook energievretende en zoemende tl-buizen vervangen door led-buisverlichting.

Holland Electric helpt u graag bij het ombouwen van uw oude binnen- en buitenverlichting, zowel opbouw als inbouw. Wedden dat ook ú versteld staat van de forse kostenbesparing op uw elektriciteitsrekening? Onafhankelijk en deskundig advies, snelle levering, vakkundige montage, onderhoud en reparatie.