073-2340888
 • 10 jaar garantie

 • Duurzaam

 • Gecertificeerd

 • Landelijk beschikbaar

Aardlekschakelaar installeren

Het aansluiten van een aardlekschakelaar hoeft geen uitdaging te zijn. Bij Holland Electric weten we precies hoe dit moet en zorgen we ervoor dat het aansluiten van een aardlekschakelaar makkelijk en snel verloopt. Of je nu een aardlekschakelaar wilt vervangen, een extra wilt toevoegen, of vragen hebt over het type dat het beste bij jouw situatie past, wij zijn er om te helpen.

Vraag een offerte aan

Binnen 24-uur een offerte
Vraag nu je offerte aan! Vul het formulier in en ons team neemt snel contact met je op. We staan klaar om je te helpen met jouw elektrische projecten!
Groenestroom windmolens

Onze dienstverlening in het kort:

 • Aardlekschakelaar installeren, vervangen of toevoegen.

 • Expertise in verschillende aardlekschakelaartypes voor diverse groepenkasten.

 • Persoonlijk advies over draadkeuze, type aardlekschakelaar en gevoeligheid.

Offerte aanvragen
Groepenkast vervangen

Veilig en efficiënt: Aardlekschakelaar Installeren met Holland Electric

Bij Holland Electric begrijpen we dat het installeren van een aardlekschakelaar precisie en zorgvuldige aandacht vereist. Onze experts helpen je bij het maken van de juiste keuze voor het type aardlekschakelaar dat past bij jouw groepenkast, rekening houdend met factoren zoals elektra-aanleg, aangesloten apparatuur en specifieke veiligheidseisen. Of het nu gaat om het vervangen, toevoegen of installeren, ons team van ervaren elektriciens staat klaar om je veiligheid te waarborgen en de efficiëntie van jouw elektrische systeem te optimaliseren. Van het uitschakelen van de hoofdschakelaar tot het testen van de nieuwe aardlekschakelaar, wij begeleiden je stap voor stap, met aandacht voor een veilige werkomgeving en nauwgezette controle op alle verbindingen. Kies voor Holland Electric en verzeker jezelf van een vakkundige en zorgeloze installatie van jouw aardlekschakelaar.

Offerte aanvragen
Holland Electric

Waarom kiezen voor Holland Electric?

Deskundig Advies:

Ons team van ervaren elektriciens staat klaar om je te begeleiden bij elke stap. We adviseren niet alleen over de juiste aansluiting, maar ook over welk type aardlekschakelaar het beste past bij jouw specifieke situatie.

Veiligheid Garantie:

Bij Holland Electric stellen we veiligheid voorop. Onze professionals zorgen voor een zorgvuldige aansluiting, inclusief een veiligheidstest om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert.

24/7 Noodservice:

Onze betrouwbaarheid strekt zich uit tot dringende situaties. Met onze 24/7 noodservice staan we altijd paraat voor onvoorziene elektrische problemen.

Offerte aanvragen
Groepenkast aansluiten

Zo werkt het bij Holland Electric

Wil je elektrische diensten van topkwaliteit?
 • Offerte aanvragen

  Vul ons eenvoudige offerteformulier in op de website. Vertel ons wat je nodig hebt en wat je verwachtingen zijn.
 • Persoonlijk contact binnen 24 uur

  Binnen een dag nemen we contact met je op om je wensen te bespreken. We willen ervoor zorgen dat we jouw behoeften volledig begrijpen.
 • Op maat gemaakte offerte

  We stellen een gedetailleerde offerte op die perfect past bij jouw project. Alle kosten worden duidelijk vermeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Professionele installatie en oplevering

  Onze erkende installateur installeert alles volgens de hoogste normen en de richtlijnen van NEN1010. Na de installatie controleren we alles grondig en zorgen we ervoor dat alles naar behoren werkt. Pas als jij tevreden bent, is ons werk gedaan!

Veelgestelde vragen

 • Welk type aardlekschakelaar is geschikt voor mijn groepenkast?

  In een 1-fase groepenkast wordt doorgaans een 2-polige (2P) aardlekschakelaar gebruikt, terwijl een 3-fase groepenkast een 4-polige (4P) aardlekschakelaar nodig heeft. Onze experts zorgen voor een perfecte aansluiting op jouw installatie.

 • Wat is de juiste aansluitdraad bij het vervangen van mijn aardlekschakelaar?

  Voor zowel 2P als 4P aardlekschakelaars is een 4 mm² draad geschikt voor het aansluiten van groepen. Als je de aardlekschakelaar met de hoofdschakelaar wilt verbinden, heb je een 6 mm² draad nodig.

 • Welk type aardlekschakelaar past bij mijn situatie?

  We bieden diverse opties, waaronder 1 Fase (2-polig), 3 Fase (4-polig), Aardlekautomaat, Selectieve aardlekschakelaar, Type A/B, en Aardlekrelais. Elk type heeft specifieke specificaties voor stroomsterkte, gevoeligheid en montagemogelijkheden.

 • Wat is de gevoeligheid voor aardlekschakelaars in milliampère (mA)?

  We hanteren verschillende gevoeligheden, waaronder 30 mA (meest gebruikelijk voor residentiële toepassingen), 100 mA – 300 mA (voor industriële/commerciële omgevingen), en 500 mA (vaak gebruikt voor brandbeveiliging).

 • Wat is het maximaal aantal groepen bij het installeren van een aardlekschakelaar?

  Je kunt tot vier installatieautomaten op je aardlekschakelaar aansluiten. Dit is het maximumaantal dat is toegestaan, maar minder is uiteraard ook mogelijk.

Wat klanten zeggen

Jaap de Leeuw van Weenen
Jaap de Leeuw van Weenen
2024-03-29
Extra service en snelle levering. Meerdere malen prettig telefonisch contact gehad n.a.v. de offerte voor een laadstation. Op de dag voor de geplande levering werd ik onzeker over mijn keuze en heb toen aangegeven dat ik toch liever het laadstation met de uitgebreidere functionaliteit zou ontvangen. Met extra inzet van Holland Electric en de betreffende leverancier is dit zonder gemopper mogelijk gemaakt. De volgende ochtend stond de monteur op het afgesproken tijdstip voor de deur met het goede laadstation. De installatie verliep vlekkeloos. De monteur vond, dat in onze situatie een andere kabelgoot beter zou passen en is er op eigen initiatief snel eentje gaan halen in een plaatselijke bouwmarkt. Van dit soort extraatjes kun je alleen maar blij worden.
Henri Vermeesch
Henri Vermeesch
2024-02-26
Superservice! Mark, onze monteur heeft onze volle meterkast aan moeten passen, voordat hij met de laadunit aan de slag kon. Met veel geduld het nodige gedaan, alles netjes afgewerkt! Ook goede uitleg gegeven. Top!
Robert Holterman
Robert Holterman
2024-01-10
Zeer tevreden over Holland electric. Op maandag 8 januari zou er bij ons een laadpaal geplaatst worden. Klokslag 08.00 uur stond monteur Mike voor onze deur. Deze monteur heeft snel en goed gewerkt en was prettig in de communicatie. Aan het eind van de dag vertrok Mike en werkte alles zoals het zou moeten werken. Top Bedankt Holland Electric
J W
J W
2024-01-07
Snelle offerte en afspraak kunnen maken. Monteur heeft prima werk afgeleverd alles netjes in orde. Helaas kan ik dat niet zeggen over de administratie. Ondanks dezelfde dag nog de rekening te hebben betaald kreeg ik na 2 dagen een herinnering met het verzoek te betalen binnen 1 werkdag. Op mijn reactie dat de betaling al lang had plaatsgevonden is niet meer gereageerd. Best jammer, daar is nog wel ruimte voor verbetering.
Jan Putman
Jan Putman
2023-12-21
Opdracht is super uitgevoerd. Ben zeer tevreden na enkele afspraak problemen.