073-2340888
 • 10 jaar garantie

 • Duurzaam

 • Gecertificeerd

 • Landelijk beschikbaar

FAQ

Storing oplossen

 • Hoe weet ik dat ik een elektrische storing heb?

  Elektrische storingen kunnen zich uiten in verschillende symptomen, zoals uitvallende verlichting, niet-werkende stopcontacten, zoemende geluiden in stopcontacten of een brandgeur. Als je een van deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om een professionele elektricien in te schakelen.

 • Kan ik zelf proberen de storing op te lossen?

  Het is niet aan te raden om zelf elektrische storingen te proberen op te lossen, aangezien dit gevaarlijk kan zijn. Het is belangrijk om een professionele elektricien in te schakelen om de storing veilig en adequaat te verhelpen.

 • Hoelang duurt het om een elektrische storing op te lossen?

  De duur van het oplossen van een elektrische storing hangt af van de aard en ernst van de storing. Onze elektriciens streven ernaar om storingen zo snel mogelijk op te lossen, met minimale verstoring van jouw dagelijkse activiteiten.

 • Wat zijn de mogelijke oorzaken van elektrische storingen?

  Elektrische storingen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder kortsluiting, overbelasting, beschadigde bekabeling, defecte apparaten of problemen met de elektrische installatie.

 • Wat zijn de kosten voor het oplossen van een elektrische storing?

  De kosten voor het oplossen van een elektrische storing kunnen variëren afhankelijk van de aard en complexiteit van de storing. Onze elektriciens bieden transparante prijzen en zullen je vooraf informeren over de kosten voordat ze aan de reparatie beginnen.

Zonnepanelen installeren

 • Zijn mijn dak en locatie geschikt voor zonnepanelen?

  Onze experts voeren een grondige inspectie uit om te bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en welke locatie het meest rendabel is voor maximale zonnestraling.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn energieverbruik?

  Dit hangt af van jouw energieverbruik en beschikbare dakoppervlakte. Onze adviseurs helpen je bij het berekenen van de optimale omvang van jouw zonnestroomsysteem.

 • Wat zijn de kosten en terugverdientijd van zonnepanelen?

  De kosten en terugverdientijd variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen en jouw energieverbruik. We bieden transparante prijzen en berekenen graag jouw potentiële besparingen.

 • Hoe zit het met onderhoud en garantie?

  Zonnepanelen vereisen weinig onderhoud en hebben doorgaans een garantie van 10 jaar. Ons team staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden en garantiezaken af te handelen.

 • Kan ik subsidies of financiële ondersteuning krijgen voor de installatie van zonnepanelen?

  Ja, er zijn verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor zonne-energieprojecten. Onze adviseurs informeren je graag over de mogelijkheden en begeleiden je bij het aanvragen van eventuele financiële ondersteuning.

Elektra renoveren

 • Welke soorten renovaties bieden jullie aan?

  We bieden een breed scala aan renovatiediensten, waaronder het vervangen van verouderde bedrading, het upgraden van stopcontacten en schakelaars, het installeren van nieuwe schakelpanelen, en het verbeteren van de algehele veiligheid en efficiëntie van jouw elektrische systeem.

 • Hoe kan ik mijn elektrische systeem laten inspecteren voor renovatie?

  Je kunt eenvoudig een afspraak maken voor een inspectie door contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of ons online afspraakformulier. Onze ervaren elektriciens zullen jouw elektrische systeem grondig inspecteren en aanbevelingen doen voor eventuele renovaties die nodig zijn.

 • Wat zijn de voordelen van het upgraden van mijn elektrische infrastructuur?

  Het upgraden van jouw elektrische infrastructuur kan verschillende voordelen met zich meebrengen, waaronder verbeterde veiligheid, hogere energie-efficiëntie, verhoogde betrouwbaarheid van jouw elektrische systeem en de mogelijkheid om te voldoen aan de huidige elektrische normen en voorschriften.

 • Hoelang duurt een typische renovatie?

  De duur van een renovatie kan variëren afhankelijk van de omvang van het project en de complexiteit van de werkzaamheden. Onze elektriciens streven ernaar om de renovatie zo efficiënt mogelijk uit te voeren, maar de exacte tijd kan verschillen per situatie.

 • Zijn er subsidies of financiële ondersteuning beschikbaar voor elektra renovatie?

  Ja, er zijn verschillende subsidies en financiële ondersteuningsprogramma’s beschikbaar voor elektra renovaties, afhankelijk van jouw locatie en de specifieke aard van de renovaties. Onze experts kunnen je helpen bij het identificeren van eventuele beschikbare subsidies en het begeleiden door het aanvraagproces.

Aardpen slaan

 • Waarom is een aardpen nodig?

  Een aardpen zorgt voor een veilige afvoer van elektrische stroom naar de aarde, waardoor het risico op elektrische schokken en brand wordt verminderd.

 • Wat voor soort aardpen heb ik nodig?

  Het type aardpen dat je nodig hebt, hangt af van factoren zoals bodemgesteldheid, locatie en de elektrische installatie zelf. Onze experts helpen je bij het kiezen van de juiste aardpen voor jouw situatie.

 • Hoe wordt een aardpen geïnstalleerd?

  De aardpen wordt in de grond geplaatst op een specifieke diepte, afhankelijk van de bodemgesteldheid. Vervolgens wordt deze verbonden met de elektrische installatie.

 • Wat zijn de voordelen van een aardpen?

  Enkele voordelen zijn verbeterde veiligheid, bescherming tegen elektrische schokken en brand, en naleving van wettelijke voorschriften.

 • Kan Holland Electric mijn bestaande aardpen vervangen?

  Ja, indien nodig kunnen onze elektriciens jouw bestaande aardpen vervangen door een nieuwe, veilige aardpen die voldoet aan de geldende normen en voorschriften.

Groepenkast vervangen

 • Welk soort groepenkast is geschikt voor mijn woning?

  Onze experts kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste groepenkast op basis van jouw specifieke behoeften en de elektrische belasting van jouw woning. We bieden diverse opties, waaronder enkelfase en driefase groepenkasten, met verschillende configuraties en functionaliteiten.

 • Wat zijn de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een nieuwe groepenkast?

  Bij het selecteren van een nieuwe groepenkast is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het aantal benodigde groepen, de beschikbare ruimte, en eventuele speciale functies die je nodig hebt, zoals overspanningsbeveiliging of slimme meters.

 • Hoe lang duurt het vervangen van een groepenkast?

  De duur van de installatie kan variëren, afhankelijk van de omvang van het project en eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn. Over het algemeen kan de installatie van een nieuwe groepenkast enkele uren tot een hele dag in beslag nemen. Onze experts zullen echter hun best doen om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 • Wat zijn de kosten voor het vervangen van mijn groepenkast?

  De kosten voor het vervangen van een groepenkast kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het type groepenkast, de complexiteit van de installatie en eventuele extra functies die je wilt toevoegen. Neem contact met ons op voor een nauwkeurige prijsopgave op basis van jouw specifieke situatie.

 • Kan ik mijn elektrische systeem nog steeds gebruiken tijdens de vervanging van de groepenkast?

  Tijdens de installatie van de nieuwe groepenkast kan het nodig zijn om de stroomvoorziening tijdelijk af te sluiten om veiligheidsredenen. Onze elektriciens zullen echter hun best doen om de onderbreking van de stroomvoorziening tot een minimum te beperken en zullen je van tevoren informeren over eventuele mogelijke onderbrekingen.

Drie fase aansluiting

 • Wat is het verschil tussen 1 fase en 3 fase elektrische systemen?

  Een 1 fase systeem heeft één actieve geleider en één neutrale geleider, terwijl een 3 fase systeem drie actieve geleiders en één neutrale geleider heeft. 3 fase systemen worden vaak gebruikt voor zwaardere belastingen.

 • Heb ik een 3 fase systeem nodig voor mijn woning

  Dit hangt af van de elektrische belasting van jouw woning. Wanneer je gaat uitbreiden met apparaten is een 3 fase aansluiting vaak noodzakelijk. Denk aan een laadstation voor een elektrische auto, een warmtepomp of een inductiekookplaat

 • Kan mijn bestaande bekabeling worden gebruikt voor een 3 fase installatie?

  In sommige gevallen kan de bestaande bekabeling worden gebruikt, maar dit moet worden beoordeeld door een professionele elektricien om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de vereisten voor een 3 fase systeem.

 • Wat zijn de voordelen van een 3 fase elektrisch systeem?

  Enkele voordelen zijn een hogere belastbaarheid, gelijkmatige verdeling van de belasting over de drie fasen, en de mogelijkheid om zware apparatuur efficiënter te laten werken.

 • Hoe snel kan Holland Electric een storing in mijn 3 fase systeem verhelpen?

  Holland Electric heeft een team van specialisten klaarstaan om snel te reageren op eventuele storingen in jouw 3 fase systeem. Neem direct contact met ons op bij problemen en we streven ernaar om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn om de storing te verhelpen.

Elektra aanleggen

 • Hoelang duurt het om elektra aan te leggen?

  De duur van het aanleggen van elektra hangt af van de omvang van het project. Voor een nauwkeurige schatting kun je contact met ons opnemen voor een offerte op maat.

 • Zijn jullie elektriciens gecertificeerd?

  Ja, al onze elektriciens zijn volledig gecertificeerd en hebben ruime ervaring in het vakgebied.

 • Welke soorten elektrische systemen kunnen jullie aanleggen?

  Wij kunnen allerlei soorten elektrische systemen aanleggen, van standaard huisinstallaties tot complexe bedrijfsinstallaties.

 • Hoe zit het met garantie op jullie werk?

  Wij bieden garantie op al onze werkzaamheden en materialen. Mocht er iets niet naar tevredenheid zijn, dan lossen we het graag voor je op.

 • Kunnen jullie ook advies geven over energiebesparing?

  Absoluut, onze experts kunnen je adviseren over verschillende manieren om energie te besparen en jouw elektriciteitsverbruik te optimaliseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laadpaal installatie

 • Hoe lang duurt de installatie van een laadpaal?

  De installatietijd varieert afhankelijk van de complexiteit van jouw situatie, maar gemiddeld duurt het vier uur voor een basisinstallatie.

 • Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?

  In de meeste gevallen kan de laadpaal worden aangesloten op de bestaande groepenkast, maar wij zullen altijd werkzaamheden in de groepenkast moeten uitvoeren. Onze experts evalueren dit tijdens de installatie.

 • Kan ik een offerte aanvragen voor de installatie?

  Ja, wij bieden vrijblijvende offertes aan waarin we alle benodigde materialen en arbeid opnemen, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten.

 • Zijn de laadpalen geschikt voor alle elektrische auto's?

  Onze laadpalen zijn compatibel met de meeste elektrische voertuigen op de markt. Mocht je twijfels hebben, dan adviseren wij je graag over de juiste keuze.

 • Wat zijn de onderhoudsvereisten voor een laadpaal?

  Over het algemeen vereisen laadpalen weinig onderhoud. We raden echter periodieke inspecties aan om ervoor te zorgen dat alles naar behoren blijft functioneren.