073-2340888
 • 10 jaar garantie

 • Duurzaam

 • Gecertificeerd

 • Landelijk beschikbaar

Kortsluiting oplossen?

Last van stroomuitval of een ander probleem en op zoek naar een elektricien? Zoek niet verder! Bij Holland Electric begrijpen we hoe cruciaal het is om snel een betrouwbare elektricien te vinden wanneer je met een noodgeval te maken krijgt. Onze allround elektriciens staan 24/7 voor je klaar om elk elektrisch probleem aan te pakken. 

Vraag een offerte aan

Binnen 24-uur een offerte
Vraag nu je offerte aan! Vul het formulier in en ons team neemt snel contact met je op. We staan klaar om je te helpen met jouw elektrische projecten!
Elektricien groepenkast

Holland Electric is…

 • Betrouwbaar: Dankzij onze larenlange ervaring en expertises.

 • Snel op locatie: Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
 • Transparant: Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. Je krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen
Allround elektricien

Wat is kortsluiting en waarom moet het snel worden opgelost?

Kortsluiting treedt op wanneer er een ongewenste elektrische verbinding is, wat leidt tot een plotselinge stijging van de stroomsterkte. Dit kan ernstige schade aan apparaten en bedrading veroorzaken en zelfs brandgevaar opleveren. Het is dus essentieel om bij het eerste teken van kortsluiting onmiddellijk actie te ondernemen.

Begrijpen hoe kortsluiting ontstaat: de basisprincipes

 

Kortsluiting is een veelvoorkomend probleem in elektrische systemen, en het begrijpen van de oorzaken is essentieel om dergelijke situaties te voorkomen. Kortsluiting treedt op wanneer er een onbedoelde verbinding ontstaat tussen twee punten in een elektrisch circuit, waardoor de elektrische stroom een kortere route kan volgen. Deze kortere route heeft gewoonlijk een veel lagere weerstand dan het oorspronkelijke circuit, waardoor de stroomsterkte plotseling toeneemt. Deze stijging kan leiden tot oververhitting en potentieel brandgevaar, evenals schade aan elektrische componenten.

De meest voorkomende oorzaken van kortsluiting zijn beschadigde isolatie van bedrading, defecte apparatuur, onjuiste bedrading of overbelasting van het elektrische systeem. Bijvoorbeeld, wanneer een kabel beschadigd raakt en de blootliggende draden met elkaar in contact komen, kan dit een kortsluiting veroorzaken. Evenzo, als een apparaat intern beschadigd raakt en draden met elkaar in contact komen, kan dit ook leiden tot een kortsluiting.

Het is daarom van cruciaal belang om elektrische systemen, zoals stekkers en stopcontacten, regelmatig te controleren en te onderhouden, en om ervoor te zorgen dat alle elektrische apparaten en installaties correct zijn geïnstalleerd en goed functioneren. Met de expertise van Holland Electric ben je verzekerd van een veilig en betrouwbaar elektrisch systeem in je huis of bedrijf.

Offerte aanvragen
Allround elektricien stopcontact plaatsen

Hoe moet je kortsluiting opsporen

Het opsporen van een kortsluiting vereist een systematische aanpak en nauwkeurigheid. Wanneer je vermoedt dat er sprake is van kortsluiting in je elektrische systeem, is de eerste stap het veilig uitschakelen van de stroom, meestal via de hoofdschakelaar in je meterkast. Vervolgens ga je op zoek naar de bron van het probleem.

Begin met het controleren van zichtbare bedrading en elektrische apparaten op tekenen van schade, zoals gesmolten isolatie, brandplekken of vonken. Als dit geen duidelijkheid biedt, is de volgende stap het systematisch testen van de circuits. Dit doe je door de stroom naar individuele circuits afwisselend in en uit te schakelen via de groepenschakelaars in je meterkast, terwijl je let op veranderingen of het wegvallen van het probleem. Gebruik eventueel een multimeter om de weerstand in de circuits te meten, wat kan helpen bij het identificeren van het probleemgebied.

Bel: 073-2340888
Allround elektricien zonnepanelen plaatsen

Hoe lossen wij kortsluiting op?

Bij Holland Electric begrijpen we de urgentie van kortsluitingsproblemen. Onze ervaren elektriciens zijn getraind om snel de oorzaak van het probleem te vinden en effectief op te lossen. Of het nu gaat om een eenvoudige vervanging van een defect onderdeel of een uitgebreidere reparatie van de elektrische installatie, onze professionals staan klaar om je te helpen. Met onze expertise in groepenkasten en andere complexe systemen, kun je vertrouwen op een veilige en duurzame oplossing.

De eerste stap bij kortsluiting: diagnose en isolatie

Het identificeren van de oorzaak van kortsluiting is de eerste cruciale stap. Dit kan een defect apparaat zijn of een probleem in de elektrische installatie zelf. Schakel eerst de hoofdstroomschakelaar uit om verdere schade of gevaar te voorkomen.

Kortsluiting voorkomen: tips en tricks

Na het oplossen van een kortsluiting, is het belangrijk om toekomstige problemen te voorkomen. Dit kan onder andere door regelmatige inspecties en onderhoud van je elektrische systemen. Ook het investeren in kwalitatieve apparatuur en het volgen van de juiste installatieprocedures zijn cruciaal.

veiligheid en deskundigheid voorop

Kortsluiting is een serieus probleem dat directe aandacht vereist. Met de hulp van Holland Electric ben je verzekerd van een snelle, deskundige oplossing en advies om toekomstige problemen te voorkomen. Neem geen risico’s met je veiligheid en die van je omgeving; kies voor de betrouwbaarheid en expertise van Holland Electric.

Voorkomen van kortsluiting: een proactieve aanpak

Na het oplossen van een kortsluiting, is het cruciaal om te leren hoe je dergelijke problemen in de toekomst kunt voorkomen. Hier geven we enkele tips en leggen we uit hoe Holland Electric je kan ondersteunen in het onderhouden van een veilig en efficiënt elektrisch systeem.

Voor een grondige en veilige diagnose is het echter aan te raden om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen. Holland Electric beschikt over een team van deskundige elektriciens die gespecialiseerd zijn in het snel en efficiënt opsporen en oplossen van kortsluitingen, waarbij de veiligheid en betrouwbaarheid van je elektrische systeem altijd voorop staan.

Offerte aanvragen
Allround elektricien laadpaal plaatsen

Diensten

Zo werkt het bij Holland Electric

Wil je elektrische diensten van topkwaliteit?
 • Offerte aanvragen

  Vul ons eenvoudige offerteformulier in op de website. Vertel ons wat je nodig hebt en wat je verwachtingen zijn.
 • Persoonlijk contact binnen 24 uur

  Binnen een dag nemen we contact met je op om je wensen te bespreken. We willen ervoor zorgen dat we jouw behoeften volledig begrijpen.
 • Op maat gemaakte offerte

  We stellen een gedetailleerde offerte op die perfect past bij jouw project. Alle kosten worden duidelijk vermeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Professionele installatie en oplevering

  Onze erkende installateur installeert alles volgens de hoogste normen en de richtlijnen van NEN1010. Na de installatie controleren we alles grondig en zorgen we ervoor dat alles naar behoren werkt. Pas als jij tevreden bent, is ons werk gedaan!

Wat klanten zeggen

Jaap de Leeuw van Weenen
Jaap de Leeuw van Weenen
2024-03-29
Extra service en snelle levering. Meerdere malen prettig telefonisch contact gehad n.a.v. de offerte voor een laadstation. Op de dag voor de geplande levering werd ik onzeker over mijn keuze en heb toen aangegeven dat ik toch liever het laadstation met de uitgebreidere functionaliteit zou ontvangen. Met extra inzet van Holland Electric en de betreffende leverancier is dit zonder gemopper mogelijk gemaakt. De volgende ochtend stond de monteur op het afgesproken tijdstip voor de deur met het goede laadstation. De installatie verliep vlekkeloos. De monteur vond, dat in onze situatie een andere kabelgoot beter zou passen en is er op eigen initiatief snel eentje gaan halen in een plaatselijke bouwmarkt. Van dit soort extraatjes kun je alleen maar blij worden.
Henri Vermeesch
Henri Vermeesch
2024-02-26
Superservice! Mark, onze monteur heeft onze volle meterkast aan moeten passen, voordat hij met de laadunit aan de slag kon. Met veel geduld het nodige gedaan, alles netjes afgewerkt! Ook goede uitleg gegeven. Top!
Robert Holterman
Robert Holterman
2024-01-10
Zeer tevreden over Holland electric. Op maandag 8 januari zou er bij ons een laadpaal geplaatst worden. Klokslag 08.00 uur stond monteur Mike voor onze deur. Deze monteur heeft snel en goed gewerkt en was prettig in de communicatie. Aan het eind van de dag vertrok Mike en werkte alles zoals het zou moeten werken. Top Bedankt Holland Electric
J W
J W
2024-01-07
Snelle offerte en afspraak kunnen maken. Monteur heeft prima werk afgeleverd alles netjes in orde. Helaas kan ik dat niet zeggen over de administratie. Ondanks dezelfde dag nog de rekening te hebben betaald kreeg ik na 2 dagen een herinnering met het verzoek te betalen binnen 1 werkdag. Op mijn reactie dat de betaling al lang had plaatsgevonden is niet meer gereageerd. Best jammer, daar is nog wel ruimte voor verbetering.
Jan Putman
Jan Putman
2023-12-21
Opdracht is super uitgevoerd. Ben zeer tevreden na enkele afspraak problemen.