073-2340888
 • 10 jaar garantie

 • Duurzaam

 • Gecertificeerd

 • Landelijk beschikbaar

Fornuisgroep aansluiten

Elektrisch koken vereist meer dan alleen het aanschaffen van een nieuwe kookplaat; het vraagt om een zorgvuldige installatie van een fornuisgroep. Deze handleiding biedt u de essentiële stappen en veiligheidsinstructies om ervoor te zorgen dat uw culinaire ambities niet worden belemmerd door technische tegenslagen. Duik met ons mee in de kern van het aansluiten van een fornuisgroep en ontgrendel het potentieel van uw keuken.

Vraag een offerte aan

Binnen 24-uur een offerte
Vraag nu je offerte aan! Vul het formulier in en ons team neemt snel contact met je op. We staan klaar om je te helpen met jouw elektrische projecten!
Groepenkast

Holland Electric is…

 • Betrouwbaar: Dankzij onze larenlange ervaring en expertises.

 • Snel op locatie: Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
 • Transparant: Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. Je krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen
Allround elektricien

Wat is een fornuisgroep?

Een fornuisgroep, ook bekend als een kookgroep, is een essentieel onderdeel van uw elektrische systeem als u elektrisch wilt gaan koken. Dit is een speciale groep in de meterkast die ontworpen is om kooktoestellen met een hoog vermogen, zoals inductie- of keramische kookplaten, van stroom te voorzien. Deze kookplaten kunnen namelijk niet worden aangesloten op een standaard groep vanwege hun hoge elektriciteitsverbruik.

De verschillende typen fornuisgroepen

Er zijn twee hoofdsoorten fornuisgroepen: 2-fase en 3-fase. De keuze tussen deze typen is afhankelijk van het type kookplaat en de capaciteit van uw huidige elektrische installatie.

2-Fase fornuisgroep (2P+2N)

Dit type is geschikt voor de meeste huishoudelijke kookplaten en maakt gebruik van een Perilex-systeem met een aansluiting die 5 pinnen heeft.

3-Fase fornuisgroep (3P+N)

Voor krachtiger kookplaten, zoals die in professionele keukens of voor kookplaten die meer dan 7,3 kW verbruiken, heeft u een 3-fase aansluiting nodig.

Offerte aanvragen
Allround elektricien stopcontact plaatsen

Waarom een fornuisgroep laten aansluiten door Holland Electric?

Wanneer het aankomt op het aansluiten van een fornuisgroep, staat veiligheid voorop. Met de complexiteit van elektrische systemen en het hoge vermogen dat met kookgroepen gemoeid gaat, is het inschakelen van een professionele service een noodzaak. Ons team van gecertificeerde elektriciens beschikt over de expertise en ervaring om uw fornuisgroep correct en veilig te installeren. Ze waarborgen niet alleen de functionele betrouwbaarheid van uw elektrische kooktoestel maar zorgen er ook voor dat de installatie voldoet aan alle huidige veiligheidsnormen en -voorschriften. Door te kiezen voor Holland Electric, kiest u voor gemoedsrust, waarbij u weet dat uw fornuisgroep optimaal presteert en dat uw huis veilig is tegen elektrische risico’s​.

Bel: 073-2340888
Allround elektricien zonnepanelen plaatsen

Dé allround elektricien voor u!

In elke woning is een zorgvuldig samengestelde en vakkundig aangelegde elektrische installatie essentieel. Of het nou gaat om een nieuwbouwwoning of bestaand huis. Om elektrische storingen en kortsluiting te voorkomen is zorgvuldige aansturing van alle verlichting en elektrische apparaten belangrijk. Bouw- en woningtoezichthouders en vanuit de verzekeraars worden strenge kwaliteitseisen aan de elektrische installatie gesteld. Schakel daarom een allround elektricien in bij jou in de buurt! Dan hoeft u zich daarover geen zorgen te maken!

Offerte aanvragen
Allround elektricien laadpaal plaatsen

Diensten

Zo werkt het bij Holland Electric

Wil je elektrische diensten van topkwaliteit?
 • Offerte aanvragen

  Vul ons eenvoudige offerteformulier in op de website. Vertel ons wat je nodig hebt en wat je verwachtingen zijn.
 • Persoonlijk contact binnen 24 uur

  Binnen een dag nemen we contact met je op om je wensen te bespreken. We willen ervoor zorgen dat we jouw behoeften volledig begrijpen.
 • Op maat gemaakte offerte

  We stellen een gedetailleerde offerte op die perfect past bij jouw project. Alle kosten worden duidelijk vermeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Professionele installatie en oplevering

  Onze erkende installateur installeert alles volgens de hoogste normen en de richtlijnen van NEN1010. Na de installatie controleren we alles grondig en zorgen we ervoor dat alles naar behoren werkt. Pas als jij tevreden bent, is ons werk gedaan!

Wat klanten zeggen

Jaap de Leeuw van Weenen
Jaap de Leeuw van Weenen
2024-03-29
Extra service en snelle levering. Meerdere malen prettig telefonisch contact gehad n.a.v. de offerte voor een laadstation. Op de dag voor de geplande levering werd ik onzeker over mijn keuze en heb toen aangegeven dat ik toch liever het laadstation met de uitgebreidere functionaliteit zou ontvangen. Met extra inzet van Holland Electric en de betreffende leverancier is dit zonder gemopper mogelijk gemaakt. De volgende ochtend stond de monteur op het afgesproken tijdstip voor de deur met het goede laadstation. De installatie verliep vlekkeloos. De monteur vond, dat in onze situatie een andere kabelgoot beter zou passen en is er op eigen initiatief snel eentje gaan halen in een plaatselijke bouwmarkt. Van dit soort extraatjes kun je alleen maar blij worden.
Henri Vermeesch
Henri Vermeesch
2024-02-26
Superservice! Mark, onze monteur heeft onze volle meterkast aan moeten passen, voordat hij met de laadunit aan de slag kon. Met veel geduld het nodige gedaan, alles netjes afgewerkt! Ook goede uitleg gegeven. Top!
Robert Holterman
Robert Holterman
2024-01-10
Zeer tevreden over Holland electric. Op maandag 8 januari zou er bij ons een laadpaal geplaatst worden. Klokslag 08.00 uur stond monteur Mike voor onze deur. Deze monteur heeft snel en goed gewerkt en was prettig in de communicatie. Aan het eind van de dag vertrok Mike en werkte alles zoals het zou moeten werken. Top Bedankt Holland Electric
J W
J W
2024-01-07
Snelle offerte en afspraak kunnen maken. Monteur heeft prima werk afgeleverd alles netjes in orde. Helaas kan ik dat niet zeggen over de administratie. Ondanks dezelfde dag nog de rekening te hebben betaald kreeg ik na 2 dagen een herinnering met het verzoek te betalen binnen 1 werkdag. Op mijn reactie dat de betaling al lang had plaatsgevonden is niet meer gereageerd. Best jammer, daar is nog wel ruimte voor verbetering.
Jan Putman
Jan Putman
2023-12-21
Opdracht is super uitgevoerd. Ben zeer tevreden na enkele afspraak problemen.