Fornuisgroep Aansluiten | Veilig & Snel | Holland Electric
Spoed? Bel ons!

Fornuisgroep aansluiten

Elektrisch koken vereist meer dan alleen het aanschaffen van een nieuwe kookplaat; het vraagt om een zorgvuldige installatie van een fornuisgroep. Deze handleiding biedt u de essentiële stappen en veiligheidsinstructies om ervoor te zorgen dat uw culinaire ambities niet worden belemmerd door technische tegenslagen. Duik met ons mee in de kern van het aansluiten van een fornuisgroep en ontgrendel het potentieel van uw keuken.

Wat is een fornuisgroep?

Een fornuisgroep, ook bekend als een kookgroep, is een essentieel onderdeel van uw elektrische systeem als u elektrisch wilt gaan koken. Dit is een speciale groep in de meterkast die ontworpen is om kooktoestellen met een hoog vermogen, zoals inductie- of keramische kookplaten, van stroom te voorzien. Deze kookplaten kunnen namelijk niet worden aangesloten op een standaard groep vanwege hun hoge elektriciteitsverbruik.

De verschillende typen fornuisgroepen

Er zijn twee hoofdsoorten fornuisgroepen: 2-fase en 3-fase. De keuze tussen deze typen is afhankelijk van het type kookplaat en de capaciteit van uw huidige elektrische installatie.

2-Fase fornuisgroep (2P+2N)

Dit type is geschikt voor de meeste huishoudelijke kookplaten en maakt gebruik van een Perilex-systeem met een aansluiting die 5 pinnen heeft.

3-Fase fornuisgroep (3P+N)

Voor krachtiger kookplaten, zoals die in professionele keukens of voor kookplaten die meer dan 7,3 kW verbruiken, heeft u een 3-fase aansluiting nodig.

Voorbereiding van het aansluiten van je fornuisgroep

Voordat u begint met het aansluiten van een fornuisgroep, is het essentieel om de juiste materialen en gereedschap bij de hand te hebben. Dit omvat een Perilex stekker en wandcontactdoos, geschikt installatiedraad, en de juiste beveiligingsautomaten.

Een fornuisgroep aansluiten op je meterkast doe je zo!

De installatie van een fornuisgroep moet zorgvuldig en volgens de geldende veiligheidsnormen gebeuren. Volg altijd de instructies van de fabrikant van uw kookplaat en de regelgeving van uw lokale netbeheerder.

Stap 1: uitschakelen van de hoofdstroom

Veiligheid voorop. Zorg ervoor dat de hoofdstroom is uitgeschakeld voordat u begint met het werk aan de elektrische installatie.

Stap 2: plaatsen van de fornuisgroep in de meterkast

De fornuisgroep moet op de DIN-rail in de meterkast worden geklikt en wordt geteld als één eindgroep. Achter een aardlekschakelaar mogen maximaal vier eindgroepen geplaatst worden.

Stap 3: aansluiten van de bedrading

Sluit de bedrading aan volgens de instructies van de perilex-aansluiting. Het is cruciaal dat de juiste draden worden aangesloten op de juiste pinnen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Stap 4: testen van de aansluiting

Na het aansluiten is het belangrijk om te testen of de fornuisgroep correct werkt en veilig is. Gebruik een multimeter om te controleren of er geen sprake is van kortsluiting of lekstromen.

Onze elektriciens sluiten uw fornuisgroep veilig aan.

Veiligheid en naleving van normen

Bij het werken aan een elektrische installatie zijn veiligheid en nauwkeurigheid van het grootste belang. Het is aan te raden om een erkende elektricien dit soort werkzaamheden te laten uitvoeren. Zo bent u verzekerd van een veilige en reglementaire installatie

Waarom een fornuisgroep laten aansluiten door Holland Electric?

Wanneer het aankomt op het aansluiten van een fornuisgroep, staat veiligheid voorop. Met de complexiteit van elektrische systemen en het hoge vermogen dat met kookgroepen gemoeid gaat, is het inschakelen van een professionele service een noodzaak. Ons team van gecertificeerde elektriciens beschikt over de expertise en ervaring om uw fornuisgroep correct en veilig te installeren. Ze waarborgen niet alleen de functionele betrouwbaarheid van uw elektrische kooktoestel maar zorgen er ook voor dat de installatie voldoet aan alle huidige veiligheidsnormen en -voorschriften. Door te kiezen voor Holland Electric, kiest u voor gemoedsrust, waarbij u weet dat uw fornuisgroep optimaal presteert en dat uw huis veilig is tegen elektrische risico’s​.

Offerte aanvragen

Een fornuisgroep aansluiten: snel en veilig voor uw kookplaat!

Bent u klaar om de stap te zetten naar veilig en efficiënt elektrisch koken? Laat dan het aansluiten van uw fornuisgroep over aan de professionals. Neem vandaag nog contact op met Holland Electric om uw installatie vakkundig en zorgeloos te regelen. Of u nu upgradet naar een moderne kookplaat of een volledige keukenrenovatie onderneemt, hun deskundigheid staat garant voor topkwaliteit en service. Voorkom fouten en kies voor de zekerheid van een specialist: kies voor Holland Electric en plan uw installatie eenvoudig in. Begin met koken op een veilige, energie-efficiënte manier met een nieuwe fornuisgroep.

Meer informatie
Frans van Emmerik
Frans van Emmerik
2023-07-21
Danny heeft getoond een vakman te zijn die snel en zeer klantvriendelijk onze meterkast heeft voorbereid voor verzwaring naar 3 fasen. Zal niet aarzelen wie te bellen in de toekomst
John Dehond
John Dehond
2023-07-15
Snelle en goede offerte. Monteur Danny, leuke gast en doet zijn werk goed en efficiënt. Zeer goede ervaringen met dit bedrijf.
Verena Zoon
Verena Zoon
2023-07-11
Na een wat rommelige start heeft Holland Electric het weer helemaal goed gemaakt en mooi werk afgeleverd. Blij met het eindresultaat, wij kunnen nu lekker laden. In het bijzonder wil ik Brian bedanken. Deze review heb je wel verdiend dacht ik zo 😉 En natuurlijk de monteurs, klasse!
Ike Noordermeer
Ike Noordermeer
2023-06-29
1 week na de afspraak stond de monteur voor de deur en heeft onze meterkast vernieuwd. Ook gelijk voorbereid om in de toekomst een laadpaal aan te sluiten voor de auto. Zijn erg blij met de vervanging. Zeer deskundig en netjes is alles vervangen cq gemonteerd. Factuur precies zoals van tevoren gecommuniceerd.
Meiyin Bong
Meiyin Bong
2023-06-24
Fantastisch! Al heel wat meegemaakt met klussers maar dit was verfrissend goed in kwaliteit en betaalbaarheid. Ook supersnel en goed service! Dank kom zeker terug hier
Kees Verweij
Kees Verweij
2023-05-27
Afgelopen vrijdag is onze groepenkast vervangen en 2 kabels aangelgd naar de keuken. Vanaf de 1e aanvraag tot plaatsing zat nog geen 3 weken. Super snel geregeld. Goede eliktriciën, netjes en vriendelijk. Maar ook kundig.
Gerard Villar
Gerard Villar
2023-05-26
I contacted Holland Electric to ask for a quotation about replacing my old electrical panel (meterkast) at home. They contacted me very fast with a very competitive quotation. Before accepting their offer, I also asked them a couple of technical questions about the components to be used for the new installation, to which they replied properly. On the agreed day, Brian (the owner of the company) came perfectly on time. He worked very professionally and thoroughly, while asking any question that I would have about the installation. In my opinion, he even went a bit beyond to what was strictly needed. You clearly see that he cares about making a good job. I must admit that I was impressed by the quality of the service at a very competitive price. By the way, and this might be interesting to foreigners, communication in English was never a problem, as unfortunately my Dutch is not good enough for this.
Bernard H. Fabry
Bernard H. Fabry
2023-05-20
Snelle, precies en netjes. Geen poespas. De monteur die de meterkast kwam vervangen was van het type no-nonsens. Weinig woorden en gewoon............doen! Het ging zo snel dat ik verbaasd over was. Vooral na een paar vage reacties op Werkspot. Hij rondde de werkzaamheden af binnen één uur. Waar andere zeiden 2 dagen nodig te hebben.... De boel netjes achtergelaten en alles werkt en naar behoren. Daarnaast een enthousiast team dat plant en regelt de contacten. Erg blij met dit bedrijf, ik raad ze aan.
Corine den Hartog
Corine den Hartog
2023-03-21
Geweldige Service van Holland Electric. Goede en duidelijke communicatie vooraf, afspraak is afspraak! Bij ons een laadpaal geplaatst. Op de afgesproken tijd en datum. Een echte aanrader!

Holland Electric is…

1
Betrouwbaar
Dankzij onze jarenlange ervaring en vakmannen.
2
Snel op locatie
Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
3
Eerlijke prijzen
Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. U krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen (groepenkasten)
Voor al onze diensten geldt dat we u beter kunnen helpen wanneer u een foto van uw meterkast mee stuurt (max. 2 MB).

Maximum file size: 67.11MB

Is er kruipruimte aanwezig? *
Zijn er loze leidingen aanwezig? *
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
reCAPTCHA