073-2340888
  • 10 jaar garantie

  • Duurzaam

  • Gecertificeerd

  • Landelijk beschikbaar

U loopt gevaar zonder aardlekschakelaar!

Stopcontacten

Met name in oudere woningen met verouderde elektrische installaties ontbreekt vaak een aardlekschakelaar. Dat is een beveiligingssysteem waarmee uw elektrische installatie wordt beveiligd tegen kortsluiting, hoge lekstroom en overbelasting van het elektriciteitsnet. Vanuit veiligheidsoogpunt en om kostbare schade aan de elektrische installatie en elektrische apparaten te voorkomen raadt Holland Electric u aan om de groepenkast te laten voorzien van een aardlekschakelaar of aardlekautomaat.

Aardlekschakelaar of aardlekautomaat

Als een groepenkast is voorzien van een aardlekschakelaar dan zal deze bij kortsluiting, overbelasting of hoge lekstroom het complete elektriciteitsnet in huis uitschakelen. Dat is natuurlijk heel veilig. Er kan daardoor geen verdere schade aan het netwerk en aan elektrische apparatuur ontstaan. Een nadeel is wel dat u dan gelijk nergens in huis nog stroom heeft. Bij een aardlekautomaat is het zo dat alleen dat gedeelte van het net wordt uitgeschakeld waar zich het probleem/de storing zich bevindt. Dus in dat geval valt de stroom niet overal uit, blijft het licht gewoon branden en kunnen de stopcontacten en elektrische apparaten gebruikt worden. Bij elektrische installaties met een aardlekautomaat is het voor onze elektricien relatief eenvoudig om direct te zien in welk gedeelte van uw huis of bedrijfsruimte de storing zich bevindt. Bij een aardlekschakelaar is het vaak wat langer speuren naar de plaats des onheils. Elk gedeelte van de installatie dient in dat geval doorgemeten te worden.

Kies voor veilig en vertrouwd

Heeft de groepenkast in uw woning nog geen aardlekschakelaar of aardlekautomaat? Neem snel contact met ons op en laat dit dan snel, voordelig en vakkundig door Holland Electric in orde maken!