073-2340888
 • 10 jaar garantie

 • Duurzaam

 • Gecertificeerd

 • Landelijk beschikbaar

Overspanningsbeveiliging meterkast aansluiten?

Overspanningsbeveiliging is een cruciale component in moderne huishoudens en bedrijven om elektrische apparaten te beschermen tegen plotselinge pieken in de stroomvoorziening. Deze pieken, kunnen ernstige schade toebrengen aan elektronische apparatuur. Overspanningsbeveiliging, geïnstalleerd in uw meterkast, fungeert als een afleider, en zorgt dat de elektrische lading van uw kostbare apparatuur weg blijft.

Vraag een offerte aan

Binnen 24-uur een offerte
Vraag nu je offerte aan! Vul het formulier in en ons team neemt snel contact met je op. We staan klaar om je te helpen met jouw elektrische projecten!
Groepenkast

Holland Electric is…

 • Betrouwbaar: Dankzij onze larenlange ervaring en expertises.

 • Snel op locatie: Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
 • Transparant: Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. Je krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen
Allround elektricien

Wat is overspanning?

Overspanning in elektrische systemen verwijst naar een situatie waarin de spanning het normale niveau voor een korte periode aanzienlijk overschrijdt. Dit kan gebeuren door externe factoren zoals bliksem, schakelactiviteiten in het stroomnet, of door storingen in de lokale elektrische infrastructuur. Wanneer de elektrische spanning piekt, zelfs voor een fractie van een seconde, kan dit leiden tot ernstige schade aan elektronische apparaten, van huishoudelijke apparatuur tot gevoelige industriële machines. Deze spanningspieken kunnen componenten zoals microchips overbelasten, wat resulteert in kortsluiting of permanente schade. In een tijd waarin we steeds meer afhankelijk zijn van elektronische apparatuur, is het begrijpen en beschermen tegen overspanning cruciaal voor zowel de veiligheid als de levensduur van onze apparaten.

Hoe werkt overspanningsbeveiliging?

Het principe achter overspanningsbeveiliging is relatief eenvoudig maar uiterst effectief. Wanneer de spanning een vooraf ingestelde drempel overschrijdt, wordt de extra elektriciteit omgeleid naar de aardingsdraad van het gebouw. Door goede aarding wordt voorkomen dat deze overmatige spanning uw apparaten bereikt en schade veroorzaakt. Dit is een essentiële bescherming voor elk huis of bedrijf, vooral in gebieden die gevoelig zijn voor onweer of waar de elektrische infrastructuur onstabiel kan zijn.

Offerte aanvragen
Allround elektricien stopcontact plaatsen

Veiligheid waarborgen met een overspanningsbeveiliging aansluitschema

Het aansluitschema voor overspanningsbeveiliging in een meterkast is een gedetailleerde blauwdruk die essentieel is voor een veilige en effectieve installatie. Dit schema illustreert hoe de het moet worden aangesloten binnen het bestaande elektrische systeem van uw woning of bedrijfspand. Belangrijke aspecten van dit schema omvatten de positie van de overspanningsbeveiliging, de aansluiting op de aardlekschakelaar en de manier waarop de beveiliging wordt geïntegreerd met de hoofdstroomvoorziening. Bij Holland Electric zorgen onze ervaren elektriciens ervoor dat de installatie precies volgens het aansluitschema verloopt, rekening houdend met alle relevante veiligheidsvoorschriften en technische normen. Een correct geïmplementeerd schema garandeert niet alleen optimale bescherming tegen stroompieken, maar zorgt er ook voor dat uw elektrische systeem betrouwbaar en veilig blijft functioneren.

Bel: 073-2340888
Allround elektricien zonnepanelen plaatsen

Waarom kiezen voor Holland Electric?

Bij Holland Electric begrijpen we het belang van veiligheid en betrouwbaarheid. Onze ervaren elektriciens zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar zijn ook toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit service. Van advisering tot elektrische installatie, wij zorgen ervoor dat elke stap zorgvuldig en professioneel wordt uitgevoerd.

Offerte aanvragen
Allround elektricien laadpaal plaatsen

Zo werkt het bij Holland Electric

Wil je elektrische diensten van topkwaliteit?
 • Offerte aanvragen

  Vul ons eenvoudige offerteformulier in op de website. Vertel ons wat je nodig hebt en wat je verwachtingen zijn.
 • Persoonlijk contact binnen 24 uur

  Binnen een dag nemen we contact met je op om je wensen te bespreken. We willen ervoor zorgen dat we jouw behoeften volledig begrijpen.
 • Op maat gemaakte offerte

  We stellen een gedetailleerde offerte op die perfect past bij jouw project. Alle kosten worden duidelijk vermeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Professionele installatie en oplevering

  Onze erkende installateur installeert alles volgens de hoogste normen en de richtlijnen van NEN1010. Na de installatie controleren we alles grondig en zorgen we ervoor dat alles naar behoren werkt. Pas als jij tevreden bent, is ons werk gedaan!

Wat klanten zeggen

Jaap de Leeuw van Weenen
Jaap de Leeuw van Weenen
2024-03-29
Extra service en snelle levering. Meerdere malen prettig telefonisch contact gehad n.a.v. de offerte voor een laadstation. Op de dag voor de geplande levering werd ik onzeker over mijn keuze en heb toen aangegeven dat ik toch liever het laadstation met de uitgebreidere functionaliteit zou ontvangen. Met extra inzet van Holland Electric en de betreffende leverancier is dit zonder gemopper mogelijk gemaakt. De volgende ochtend stond de monteur op het afgesproken tijdstip voor de deur met het goede laadstation. De installatie verliep vlekkeloos. De monteur vond, dat in onze situatie een andere kabelgoot beter zou passen en is er op eigen initiatief snel eentje gaan halen in een plaatselijke bouwmarkt. Van dit soort extraatjes kun je alleen maar blij worden.
Henri Vermeesch
Henri Vermeesch
2024-02-26
Superservice! Mark, onze monteur heeft onze volle meterkast aan moeten passen, voordat hij met de laadunit aan de slag kon. Met veel geduld het nodige gedaan, alles netjes afgewerkt! Ook goede uitleg gegeven. Top!
Robert Holterman
Robert Holterman
2024-01-10
Zeer tevreden over Holland electric. Op maandag 8 januari zou er bij ons een laadpaal geplaatst worden. Klokslag 08.00 uur stond monteur Mike voor onze deur. Deze monteur heeft snel en goed gewerkt en was prettig in de communicatie. Aan het eind van de dag vertrok Mike en werkte alles zoals het zou moeten werken. Top Bedankt Holland Electric
J W
J W
2024-01-07
Snelle offerte en afspraak kunnen maken. Monteur heeft prima werk afgeleverd alles netjes in orde. Helaas kan ik dat niet zeggen over de administratie. Ondanks dezelfde dag nog de rekening te hebben betaald kreeg ik na 2 dagen een herinnering met het verzoek te betalen binnen 1 werkdag. Op mijn reactie dat de betaling al lang had plaatsgevonden is niet meer gereageerd. Best jammer, daar is nog wel ruimte voor verbetering.
Jan Putman
Jan Putman
2023-12-21
Opdracht is super uitgevoerd. Ben zeer tevreden na enkele afspraak problemen.