073-2340888
 • 10 jaar garantie

 • Duurzaam

 • Gecertificeerd

 • Landelijk beschikbaar

Elektricien gezocht?

Het aansluiten van een hoofdschakelaar is een essentiële taak die zorgt voor een veilige en efficiënte werking van het elektrische systeem in een gebouw. Of het nu gaat om een woning, kantoor of industrieel pand, een correct aangesloten hoofdschakelaar is cruciaal voor de veiligheid en het beheer van de elektriciteit. In dit eerste deel van onze gids gaan we dieper in op wat een hoofdschakelaar is, de verschillende typen hoofdschakelaars, en de belangrijke overwegingen bij het kiezen van een hoofdschakelaar.

Vraag een offerte aan

Binnen 24-uur een offerte
Vraag nu je offerte aan! Vul het formulier in en ons team neemt snel contact met je op. We staan klaar om je te helpen met jouw elektrische projecten!
Groepenkast

Holland Electric is…

 • Betrouwbaar: Dankzij onze larenlange ervaring en expertises.

 • Snel op locatie: Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
 • Transparant: Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. Je krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen
Allround elektricien

Wat is een Hoofdschakelaar?

Een hoofdschakelaar, ook wel bekend als een lastschakelaar, is een belangrijk onderdeel van de groepenkast. Het is een schakelaar die zorgt voor het in- of uitschakelen van de stroomtoevoer naar de hele installatie. De hoofdschakelaar speelt een cruciale rol bij de beveiliging van de stroomkring en is het eerste beveiligingsonderdeel in de groepenkast. Sinds 2005 zijn hoofdschakelaars ook verplicht om te hebben in uw meterkast, naast het hebben van een aardlekschakelaar.

Functies van een Hoofdschakelaar

 • Veiligheid: Het biedt een veilige manier om het elektrische systeem te isoleren tijdens onderhoud of in geval van een noodsituatie.
 • Controle: Het biedt een centraal punt van controle over de elektrische stroom die door het gebouw loopt.
 • Preventie van overbelasting: Het helpt bij het voorkomen van elektrische overbelasting door de stroom af te snijden wanneer de belasting te hoog wordt.
Offerte aanvragen
Allround elektricien stopcontact plaatsen

Waarom een hoofdschakelaar laten aansluiten door Holland Electric?

Wanneer het aankomt op het aansluiten van een hoofdschakelaar, is het kiezen van een betrouwbare en ervaren serviceprovider cruciaal voor de veiligheid en efficiëntie van uw elektrische systeem. Holland Electric onderscheidt zich als een voorkeurskeuze dankzij hun hooggekwalificeerde en ervaren team van elektriciens die zich inzetten voor het leveren van uitstekend vakmanschap en klanttevredenheid. Onze professionaliteit wordt weerspiegeld in hun aandacht voor detail en de bereidheid om elke stap van het proces grondig uit te leggen, zodat u volledig op de hoogte bent en gemoedsrust hebt.

Bovendien hanteren transparante prijzen zonder verborgen kosten, wat zorgt voor een eerlijke en waardevolle service. Onze expertise in het veld, gekoppeld aan het gebruik van hoogwaardige materialen en tools, garandeert niet alleen een veilige en correcte installatie van uw hoofdschakelaar, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw elektrische systeem op de lange termijn. Door te kiezen voor Holland Electric, kiest u voor een service die voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid in binnen de branche.
Bel: 073-2340888
Allround elektricien zonnepanelen plaatsen

Een hoofdschakelaar aansluiten zonder zorgen

Het correct aansluiten van een hoofdschakelaar is een cruciale stap naar het waarborgen van de veiligheid en een efficiënte elektrische infrastructuur in uw woning of bedrijfspand. Bij Holland Electric staan we klaar om u een naadloze, professionele service te bieden die voldoet aan de hoogste industriestandaarden. Ons ervaren team van elektriciens is slechts één telefoontje verwijderd en klaar om u door het proces te leiden, met transparantie en deskundigheid die u kunt vertrouwen.
Neem vandaag nog contact met ons op via onze contactpagina of bel ons direct om een afspraak te maken. Laat ons de zorg en complexiteit van elektrische installaties uit handen nemen, terwijl u geniet van gemoedsrust, wetende dat uw elektrische systeem in veilige en bekwame handen is. Holland Electric, uw partner in betrouwbare en professionele elektrische aanleg oplossingen.

Offerte aanvragen
Allround elektricien laadpaal plaatsen

Zo werkt het bij Holland Electric

Wil je elektrische diensten van topkwaliteit?
 • Offerte aanvragen

  Vul ons eenvoudige offerteformulier in op de website. Vertel ons wat je nodig hebt en wat je verwachtingen zijn.
 • Persoonlijk contact binnen 24 uur

  Binnen een dag nemen we contact met je op om je wensen te bespreken. We willen ervoor zorgen dat we jouw behoeften volledig begrijpen.
 • Op maat gemaakte offerte

  We stellen een gedetailleerde offerte op die perfect past bij jouw project. Alle kosten worden duidelijk vermeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Professionele installatie en oplevering

  Onze erkende installateur installeert alles volgens de hoogste normen en de richtlijnen van NEN1010. Na de installatie controleren we alles grondig en zorgen we ervoor dat alles naar behoren werkt. Pas als jij tevreden bent, is ons werk gedaan!

Wat klanten zeggen

Jaap de Leeuw van Weenen
Jaap de Leeuw van Weenen
2024-03-29
Extra service en snelle levering. Meerdere malen prettig telefonisch contact gehad n.a.v. de offerte voor een laadstation. Op de dag voor de geplande levering werd ik onzeker over mijn keuze en heb toen aangegeven dat ik toch liever het laadstation met de uitgebreidere functionaliteit zou ontvangen. Met extra inzet van Holland Electric en de betreffende leverancier is dit zonder gemopper mogelijk gemaakt. De volgende ochtend stond de monteur op het afgesproken tijdstip voor de deur met het goede laadstation. De installatie verliep vlekkeloos. De monteur vond, dat in onze situatie een andere kabelgoot beter zou passen en is er op eigen initiatief snel eentje gaan halen in een plaatselijke bouwmarkt. Van dit soort extraatjes kun je alleen maar blij worden.
Henri Vermeesch
Henri Vermeesch
2024-02-26
Superservice! Mark, onze monteur heeft onze volle meterkast aan moeten passen, voordat hij met de laadunit aan de slag kon. Met veel geduld het nodige gedaan, alles netjes afgewerkt! Ook goede uitleg gegeven. Top!
Robert Holterman
Robert Holterman
2024-01-10
Zeer tevreden over Holland electric. Op maandag 8 januari zou er bij ons een laadpaal geplaatst worden. Klokslag 08.00 uur stond monteur Mike voor onze deur. Deze monteur heeft snel en goed gewerkt en was prettig in de communicatie. Aan het eind van de dag vertrok Mike en werkte alles zoals het zou moeten werken. Top Bedankt Holland Electric
J W
J W
2024-01-07
Snelle offerte en afspraak kunnen maken. Monteur heeft prima werk afgeleverd alles netjes in orde. Helaas kan ik dat niet zeggen over de administratie. Ondanks dezelfde dag nog de rekening te hebben betaald kreeg ik na 2 dagen een herinnering met het verzoek te betalen binnen 1 werkdag. Op mijn reactie dat de betaling al lang had plaatsgevonden is niet meer gereageerd. Best jammer, daar is nog wel ruimte voor verbetering.
Jan Putman
Jan Putman
2023-12-21
Opdracht is super uitgevoerd. Ben zeer tevreden na enkele afspraak problemen.