073-2340888
  • 10 jaar garantie

  • Duurzaam

  • Gecertificeerd

  • Landelijk beschikbaar

Uw elektrische auto thuis opladen: een laadpaal voor thuis

Laadpalen voor elektrische auto’s

De volledig elektrisch aangedreven of plug-in hybride auto’s zijn enorm in opkomst. Voor dit soort geheel en gedeeltelijk elektrisch aangedreven auto’s geldt dat je de accu met regelmaat moet opladen. Holland Electric is als dé elektrospecialist voor duurzame en energiebesparende toepassingen, uiteraard ook gespecialiseerd in het creëren van oplaadpunten bij u thuis. Wij leggen alvast even uit waar u op moet letten.

Welke laadpaal heb ik nodig?

Om te bepalen welke laadpaal voor u het meest geschikt is, zijn er een aantal zaken waar wij rekening mee moeten houden. Wat is het maximale Ampèrage waarmee uw auto opgeladen kan worden, kan uw auto 1-, 2- of 3-fase laden, wat is de standaard maximale netstroom bij u thuis en hoe snel wilt u dat uw auto opgeladen is? Een aantal antwoorden op deze vragen kunt u terugvinden in het instructieboekje dat door de fabrikant bij aflevering wordt afgegeven. De overige vragen kunnen de elektrospecialisten van Holland Electric voor u uitzoeken. Wij zullen u aan de hand van onze bevindingen adviseren wat er aan de elektrotechnische installatie bij u thuis eventueel moet worden aangepast en wat daarvan de kosten zijn. In dat voorstel nemen wij uiteraard ook direct de voor u meest geschikte oplaadvoorziening voor uw elektrische auto of plug-in hybride op.

Waarom een laadpaal voor thuis?

Het snel opladen van elektrische auto’s is feitelijk alleen noodzakelijk als u ergens onderweg bent en u merkt dat de accu te ver leeg is om uw bestemming te kunnen bereiken. De actieradius van de nieuwste generatie elektrische auto’s is echter enorm in ontwikkeling. Dat wil zeggen dat je met een volle accu een steeds grotere afstand af kunt leggen voordat deze weer aan de oplader moet. In veruit de meeste gevallen kunt u met uw auto dus zonder tussendoor opladen de hele dag doorrijden. Komt u ’s avonds thuis dan sluit u uw elektrische auto aan op de laadpaal bij u op de oprit, onder uw carport of in uw garage en de andere ochtend is de accu weer vol. Zo eenvoudig is dat.

Geleidelijk opladen met een laadpaal aan huis is altijd beter

Een bijkomend voordeel van ’s nachts opladen van uw elektrische auto is dat u in de meeste gevallen op dat tijdstip profiteert van het zogenoemd laagtarief stroom. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat tegenwoordig steeds meer woningen via zonnepanelen of windenergie zelfvoorzienend zijn in het stroomverbruik en dan maakt het overdag of ’s nachts laden natuurlijk qua stroomkosten niets uit. Een voordeel van het geleidelijk opladen is wel dat het veel beter is voor de accu van uw elektrische auto. Bij het snel laden krijgt de accu het van binnen stevig te verduren. Er wordt immers in pakweg 1 uur een flinke boost aan stroom ingepompt. Als dat frequent gebeurt zal dat zeker van invloed zijn op de levensduur van de kostbare accupakketten waarmee uw auto is uitgerust. Wij van Holland Electric adviseren u daarom om zoveel mogelijk uw elektrische auto thuis of tijdens uw werk in een rustig tempo op te laden.

Holland Electric helpt u graag!

Wilt u weten wat voor het opladen van uw elektrische auto de beste laadvoorziening is? Neem dan contact met ons op voor een eerlijk en deskundig advies!