Krachtstroom Aanleggen | Offerte Binnen 24 uur | Holland Electric
Spoed? Bel ons!

Krachtstroom aanleggen

Krachtstroom aanleggen wordt steeds relevanter naarmate Nederland zich meer afwendt van gas en zich richt op alternatieve energiebronnen. Maar hoe werkt krachtstroom en wat komt er allemaal bij kijken? Wij geven u graag antwoord op al uw vragen over het aanleggen van elektra.

Wat is Krachtstroom?

Krachtstroom is een elektriciteitsaansluiting met een hoger voltage dan wat je normaal uit je stopcontact haalt. Waar een standaard elektriciteitsnet je 230 volt levert, kan krachtstroom voltages tot 400 volt bereiken. De noodzaak voor krachtstroom ontstaat vaak bij apparatuur die meer vermogen vraagt, zoals warmtepompen, industriële machines en soms zelfs elektrische kooktoestellen.

Het Verschil tussen Krachtstroom en Gewone Elektriciteit

Bij een gewone stroomaansluiting heb je te maken met een 1-fase aansluiting, bestaande uit twee draden: de nuldraad en de fasedraad. Krachtstroom maakt gebruik van een 3-fase aansluiting, wat betekent dat er spanning staat op drie draden. Hierdoor ontstaat er een vermogen dat kan oplopen tot wel 400 volt.

Hoe Krachtstroom Aanleggen Werkt

Krachtgroep Installeren

De eerste stap in het aanleggen van krachtstroom is het plaatsen van een krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als je nog niet beschikt over een 3-fasenaansluiting, zal deze ook moeten worden geïnstalleerd. Het is raadzaam dit over te laten aan een gekwalificeerde elektricien om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.

Aanpassing van de Aansluiting

Vooral bij oudere woningen kan het nodig zijn om de aansluiting te verzwaren. Deze verzwaring moet worden aangevraagd bij de netbeheerder in je regio.

Aardlekschakelaar Controleren

Voor een veilige krachtstroomaansluiting is het cruciaal dat de aardlekschakelaar correct is aangesloten en dat er voldoende ruimte is in de groepenkast. Indien nodig kan een extra aardlekautomaat worden geplaatst.

Kabels Aanleggen

Zowel binnen als buiten kunnen kabels worden aangelegd voor de krachtstroomaansluiting. Bij buitenkabels wordt meestal een extra beschermende mantel gebruikt.

Onze ervaren elektriciens zorgen voor een strak resultaat

Krachtstromen laten aanleggen door Holland Electric

Het is mogelijk om zelf krachtstroom aan te leggen, maar hieraan zijn risico’s verbonden. Zorg ervoor dat je goed bent geïnformeerd en over het juiste gereedschap beschikt voordat je hieraan begint.

Kosten van Krachtstroom Aanleggen

De kosten van krachtstroom aanleggen kunnen sterk variëren en hangen af van meerdere factoren, zoals of je reeds beschikt over een 3-fasenaansluiting en de complexiteit van de installatie.

Offerte aanvragen

Veilig en Efficiënt Krachtstromen aanleggen

Zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Onze adviseurs helpen u graag verder bij het aanleggen van een krachtstroom. Ontvang binnen 24 uur prijsvoorstellen van gecertificeerde elektriciens in jouw omgeving. Volledig vrijblijvend en zonder enige verplichting. Start vandaag nog met vergelijken en ontdek de meest voordelige en betrouwbare oplossing voor jouw krachtstroom behoefte. Het aanvragen van offertes is eenvoudig, snel en helpt je bij het maken van de slimste keuze.

Meer informatie
Frans van Emmerik
Frans van Emmerik
2023-07-21
Danny heeft getoond een vakman te zijn die snel en zeer klantvriendelijk onze meterkast heeft voorbereid voor verzwaring naar 3 fasen. Zal niet aarzelen wie te bellen in de toekomst
John Dehond
John Dehond
2023-07-15
Snelle en goede offerte. Monteur Danny, leuke gast en doet zijn werk goed en efficiënt. Zeer goede ervaringen met dit bedrijf.
Verena Zoon
Verena Zoon
2023-07-11
Na een wat rommelige start heeft Holland Electric het weer helemaal goed gemaakt en mooi werk afgeleverd. Blij met het eindresultaat, wij kunnen nu lekker laden. In het bijzonder wil ik Brian bedanken. Deze review heb je wel verdiend dacht ik zo 😉 En natuurlijk de monteurs, klasse!
Ike Noordermeer
Ike Noordermeer
2023-06-29
1 week na de afspraak stond de monteur voor de deur en heeft onze meterkast vernieuwd. Ook gelijk voorbereid om in de toekomst een laadpaal aan te sluiten voor de auto. Zijn erg blij met de vervanging. Zeer deskundig en netjes is alles vervangen cq gemonteerd. Factuur precies zoals van tevoren gecommuniceerd.
Meiyin Bong
Meiyin Bong
2023-06-24
Fantastisch! Al heel wat meegemaakt met klussers maar dit was verfrissend goed in kwaliteit en betaalbaarheid. Ook supersnel en goed service! Dank kom zeker terug hier
Kees Verweij
Kees Verweij
2023-05-27
Afgelopen vrijdag is onze groepenkast vervangen en 2 kabels aangelgd naar de keuken. Vanaf de 1e aanvraag tot plaatsing zat nog geen 3 weken. Super snel geregeld. Goede eliktriciën, netjes en vriendelijk. Maar ook kundig.
Gerard Villar
Gerard Villar
2023-05-26
I contacted Holland Electric to ask for a quotation about replacing my old electrical panel (meterkast) at home. They contacted me very fast with a very competitive quotation. Before accepting their offer, I also asked them a couple of technical questions about the components to be used for the new installation, to which they replied properly. On the agreed day, Brian (the owner of the company) came perfectly on time. He worked very professionally and thoroughly, while asking any question that I would have about the installation. In my opinion, he even went a bit beyond to what was strictly needed. You clearly see that he cares about making a good job. I must admit that I was impressed by the quality of the service at a very competitive price. By the way, and this might be interesting to foreigners, communication in English was never a problem, as unfortunately my Dutch is not good enough for this.
Bernard H. Fabry
Bernard H. Fabry
2023-05-20
Snelle, precies en netjes. Geen poespas. De monteur die de meterkast kwam vervangen was van het type no-nonsens. Weinig woorden en gewoon............doen! Het ging zo snel dat ik verbaasd over was. Vooral na een paar vage reacties op Werkspot. Hij rondde de werkzaamheden af binnen één uur. Waar andere zeiden 2 dagen nodig te hebben.... De boel netjes achtergelaten en alles werkt en naar behoren. Daarnaast een enthousiast team dat plant en regelt de contacten. Erg blij met dit bedrijf, ik raad ze aan.
Corine den Hartog
Corine den Hartog
2023-03-21
Geweldige Service van Holland Electric. Goede en duidelijke communicatie vooraf, afspraak is afspraak! Bij ons een laadpaal geplaatst. Op de afgesproken tijd en datum. Een echte aanrader!

Holland Electric is…

1
Betrouwbaar
Dankzij onze jarenlange ervaring en vakmannen.
2
Snel op locatie
Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
3
Eerlijke prijzen
Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. U krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen (allround elektricien)
Voor al onze diensten geldt dat we u beter kunnen helpen wanneer u een foto van uw meterkast mee stuurt (max. 2 MB).

Maximum file size: 67.11MB

Is er kruipruimte aanwezig? *
Zijn er loze leidingen aanwezig? *
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
reCAPTCHA