Inductiekookplaat Aansluiten Meterkast | Holland Electric
Spoed? Bel ons!

Het aansluiten van een inductiekookplaat in de meterkast is een essentiële stap bij het overstappen van gas naar inductie koken. Holland Electric is uw betrouwbare partner voor het veilig en efficiënt aansluiten van uw inductiekookplaat. Ontdek hier alles over de kosten, het proces en waar u op moet letten bij het aansluiten van een inductiekookplaat.

Typen aansluitingen voor inductiekookplaten

Voor het veilig en optimaal functioneren van een inductiekookplaat met een aansluitwaarde boven de 3,6 kW, zijn specifieke aansluitingen vereist. Het is cruciaal om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen die in de productinformatie worden vermeld, om ervoor te zorgen dat alle kookzones en functies naar behoren werken.

De aansluitingen voor in de keuken

Een 5-polig Perilex-stopcontact is standaard in moderne keukens, vooral met de toename van hoogvermogen keukenapparatuur. Voor oudere woningen of tijdens grote keukenrenovaties is de installatie van een Perilex-stopcontact vaak noodzakelijk.

De aansluitingen voor in de meterkast

  • 1-fase-aansluiting: Als er enkele groepen zijn met elk een eigen schakelaar, is er sprake van een 1-fase-aansluiting. Niet alle inductiekookplaten zijn compatibel met deze aansluiting.
  • 2-fasen-aansluiting of Kookgroep: Als er twee groepen zijn die samen één schakelaar hebben, is dit geschikt voor een Perilex-aansluiting en apparaten tot ongeveer 7,4 kW. Dit is voldoende voor de meeste kookplaten met 4 kookzones.
  • 3-fasen-aansluiting of Krachtgroep: Voor kookplaten met een aansluitwaarde van 7,6 kW of meer, of die met downdraft-afzuiging en vijf of meer kookzones, wordt meestal een 3-fasen-krachtgroep aanbevolen.

Het is essentieel om altijd de productinformatie te raadplegen om de door de fabrikant geadviseerde aansluiting te verifiëren en zo de optimale prestaties van uw inductiekookplaat te garanderen.

Uitgebreid proces van het aansluiten van een inductiekookplaat

Het aansluiten van een inductiekookplaat is een gedetailleerd proces dat met uiterste precisie en zorg moet worden uitgevoerd om optimale prestaties en veiligheid te garanderen. Hier is een meer gedetailleerde blik op het proces:

1. Evaluatie van de Huidige Installatie

Voordat de inductiekookplaat wordt aangesloten, voert een gekwalificeerde technicus van Holland Electric een grondige evaluatie uit van de bestaande elektrische installatie en de meterkast. Dit omvat het controleren van de beschikbaarheid van de juiste aansluitingen en het beoordelen van de noodzaak van eventuele upgrades of aanpassingen.

2. Installatie van het Perilex-Stopcontact

Als er geen geschikt stopcontact aanwezig is, wordt een 5-polig Perilex-stopcontact geïnstalleerd in de keuken. Dit is essentieel voor het aansluiten van inductiekookplaten met een hoger vermogen en is een standaardpraktijk in nieuwbouwwoningen.

3. Aanpassingen aan de Meterkast

Afhankelijk van de aansluitwaarde van de inductiekookplaat en de bestaande elektrische infrastructuur, kunnen aanpassingen aan de meterkast nodig zijn. Dit kan het uitbreiden van groepen zijn, naar bijvoorbeeld een 2- of 3-fasen-aansluiting om voldoende stroom te leveren.

4. Aansluiting van de Inductiekookplaat

Zodra de voorbereidende werkzaamheden zijn voltooid, wordt de inductiekookplaat zorgvuldig aangesloten volgens de specificaties van de fabrikant. Alle kookzones en functies worden getest om te verzekeren dat ze correct en efficiënt werken.

5. Veiligheidstesten en Afwerking

Na de installatie voert de technicus verschillende veiligheidstesten uit om te controleren op mogelijke problemen zoals kortsluiting of overbelasting. Alle aansluitingen worden gecontroleerd en beveiligd, en de werkplek wordt netjes achtergelaten.

6. Gebruikersinstructie

Tot slot krijgt de gebruiker instructies over het veilig en efficiënt gebruik van de nieuwe inductiekookplaat. Dit omvat het demonstreren van de verschillende functies en het beantwoorden van eventuele vragen over het dagelijks gebruik en onderhoud.Met dit uitgebreide proces zorgen wij ervoor dat de inductiekookplaat niet alleen correct is aangesloten maar ook veilig en efficiënt functioneert, waardoor onze klanten erop kunnen met vertrouwen dat ze zorgeloos kunnen koken.

Onze ervaren elektriciëns zorgen voor een veilige aansluiting van de inductiekookplaat op uw meterkast!

Waarom kiezen voor een Inductiekookplaat?

Inductiekoken is een duurzaam en efficiënt alternatief voor gaskoken. Het biedt precisie in temperatuurregeling, is veiliger doordat het alleen werkt wanneer er een pan op staat, en het is eenvoudig schoon te maken. Echter, niet alle pannen zijn geschikt voor inductie, en mensen met een pacemaker dienen advies in te winnen bij hun arts alvorens over te stappen op inductiekoken.

Waarom Holland Electric voor het aansluiten van een inductiekookplaat op je meterkast?

Het kiezen van Holland Electric voor het aansluiten van uw inductiekookplaat op een meterkast is een keuze voor kwaliteit, professionaliteit en gemoedsrust. Ons team van ervaren en gecertificeerde technici zorgt voor een vlekkeloze installatie en garandeert dat alle componenten veilig en volgens de industrienormen zijn aangesloten. We voeren een grondige evaluatie uit van uw huidige elektrische systeem en adviseren over eventuele noodzakelijke aanpassingen of upgrades, zodat u optimaal kunt profiteren van uw nieuwe inductiekookplaat.

Bovendien beschikken wij over een uitstekende klantenservice en transparante communicatie gedurende het gehele proces, van consultatie tot afronding van de installatie. Onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid maakt ons tot de voor de hand liggende keuze voor al uw elektrische installatiebehoeften.

Offerte aanvragen

Aardlekschakelaar aansluiting door Holland Electric

Het aansluiten van een inductiekookplaat in de meterkast is een taak die zorgvuldigheid en expertise vereist. Holland Electric biedt professionele diensten voor het aansluiten van inductiekookplaten, waarbij we rekening houden met alle aspecten voor een veilige en efficiënte installatie.

Neem contact op met Holland Electric voor een offerte op maat en laat uw inductiekookplaat vakkundig aansluiten.

Meer informatie
Frans van Emmerik
Frans van Emmerik
2023-07-21
Danny heeft getoond een vakman te zijn die snel en zeer klantvriendelijk onze meterkast heeft voorbereid voor verzwaring naar 3 fasen. Zal niet aarzelen wie te bellen in de toekomst
John Dehond
John Dehond
2023-07-15
Snelle en goede offerte. Monteur Danny, leuke gast en doet zijn werk goed en efficiënt. Zeer goede ervaringen met dit bedrijf.
Verena Zoon
Verena Zoon
2023-07-11
Na een wat rommelige start heeft Holland Electric het weer helemaal goed gemaakt en mooi werk afgeleverd. Blij met het eindresultaat, wij kunnen nu lekker laden. In het bijzonder wil ik Brian bedanken. Deze review heb je wel verdiend dacht ik zo 😉 En natuurlijk de monteurs, klasse!
Ike Noordermeer
Ike Noordermeer
2023-06-29
1 week na de afspraak stond de monteur voor de deur en heeft onze meterkast vernieuwd. Ook gelijk voorbereid om in de toekomst een laadpaal aan te sluiten voor de auto. Zijn erg blij met de vervanging. Zeer deskundig en netjes is alles vervangen cq gemonteerd. Factuur precies zoals van tevoren gecommuniceerd.
Meiyin Bong
Meiyin Bong
2023-06-24
Fantastisch! Al heel wat meegemaakt met klussers maar dit was verfrissend goed in kwaliteit en betaalbaarheid. Ook supersnel en goed service! Dank kom zeker terug hier
Kees Verweij
Kees Verweij
2023-05-27
Afgelopen vrijdag is onze groepenkast vervangen en 2 kabels aangelgd naar de keuken. Vanaf de 1e aanvraag tot plaatsing zat nog geen 3 weken. Super snel geregeld. Goede eliktriciën, netjes en vriendelijk. Maar ook kundig.
Gerard Villar
Gerard Villar
2023-05-26
I contacted Holland Electric to ask for a quotation about replacing my old electrical panel (meterkast) at home. They contacted me very fast with a very competitive quotation. Before accepting their offer, I also asked them a couple of technical questions about the components to be used for the new installation, to which they replied properly. On the agreed day, Brian (the owner of the company) came perfectly on time. He worked very professionally and thoroughly, while asking any question that I would have about the installation. In my opinion, he even went a bit beyond to what was strictly needed. You clearly see that he cares about making a good job. I must admit that I was impressed by the quality of the service at a very competitive price. By the way, and this might be interesting to foreigners, communication in English was never a problem, as unfortunately my Dutch is not good enough for this.
Bernard H. Fabry
Bernard H. Fabry
2023-05-20
Snelle, precies en netjes. Geen poespas. De monteur die de meterkast kwam vervangen was van het type no-nonsens. Weinig woorden en gewoon............doen! Het ging zo snel dat ik verbaasd over was. Vooral na een paar vage reacties op Werkspot. Hij rondde de werkzaamheden af binnen één uur. Waar andere zeiden 2 dagen nodig te hebben.... De boel netjes achtergelaten en alles werkt en naar behoren. Daarnaast een enthousiast team dat plant en regelt de contacten. Erg blij met dit bedrijf, ik raad ze aan.
Corine den Hartog
Corine den Hartog
2023-03-21
Geweldige Service van Holland Electric. Goede en duidelijke communicatie vooraf, afspraak is afspraak! Bij ons een laadpaal geplaatst. Op de afgesproken tijd en datum. Een echte aanrader!

Holland Electric is…

1
Betrouwbaar
Dankzij onze jarenlange ervaring en vakmannen.
2
Snel op locatie
Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
3
Eerlijke prijzen
Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. U krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen (allround elektricien)
Voor al onze diensten geldt dat we u beter kunnen helpen wanneer u een foto van uw meterkast mee stuurt (max. 2 MB).

Maximum file size: 67.11MB

Is er kruipruimte aanwezig? *
Zijn er loze leidingen aanwezig? *
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
reCAPTCHA