Aardpen slaan | Complete Aanleg | Holland Electric
Spoed? Bel ons!

Aardpen slaan

Het slaan van een aardpen is een essentiële stap om de elektrische veiligheid in woningen en bedrijfspanden te waarborgen. In dit artikel gaan we dieper in op wat een aardpen is, waarom het belangrijk is, en hoe het proces van het slaan van een aardpen in zijn werk gaat.

Wat is een aardpen?

Een aardpen, ook wel bekend als een aardingspen, is een massieve stalen staaf uitgerust met een koperen geleider, meestal met een doorsnede van 25 mm² of 50 mm². Deze geleider zorgt voor een veilige verbinding tussen het elektriciteitsnet en de aarde, waardoor overtollige stroom veilig kan worden afgevoerd tijdens situaties zoals kortsluiting of overspanning door bijvoorbeeld blikseminslag.

Het belang van een aardpen slaan

Het slaan van een aardpen is cruciaal om elektrische problemen zoals kortsluiting, overbelasting, en schade door blikseminslag te voorkomen. Sinds 1975 is het hebben van een aardpen in Nederland verplicht gesteld voor nieuwe woningen en bedrijfspanden. Echter, voor woningen gebouwd voor 1975, kan het zijn dat er geen aardpen aanwezig is, en in deze gevallen is het sterk aan te raden om een aardpen te laten slaan.

Het proces van een aardpen slaan

Het slaan van een aardpen is een taak die het best kan worden overgelaten aan professionals. Het proces begint met een voorbereiding waarbij eerst wordt gecontroleerd of alle elektrische groepen in de meterkast goed beveiligd zijn. Vervolgens wordt er een gat gegraven van ongeveer 40 cm breed en diep, waarna de aardpen in de grond wordt geslagen tot de gewenste diepte is bereikt. De diepte kan variëren tussen 2 tot wel 12 meter, afhankelijk van de grondsoort en de vereiste weerstand voor een goede aarding.

Laat uw aardpen slaan door onze vakkundige elektriciens

Diepte en dikte van de aardpen

De vereiste diepte en dikte van de aardpen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de grondsoort en de elektrische installatie van het pand. Een koperen aardpen dient minimaal een dikte van 25 mm² te hebben, terwijl voor een gegalvaniseerde aardpen een minimale dikte van 50 mm² is vereist.

Waarom een aardpen laten slaan door Holland Electric?

Voor het laten slaan van een aardpen is het kiezen van een betrouwbare en ervaren dienstverlener cruciaal. Holland Electric is hierin een uitstekende keuze. Met jarenlange ervaring in het veld beschikken we over de expertise en de juiste apparatuur om deze cruciale taak efficiënt en veilig uit te voeren. Het team van Holland Electric begrijpt het belang van een goed geslagen aardpen voor de elektrische veiligheid van uw pand en zorgt ervoor dat het werk voldoet aan de hoogste standaarden en regelgeving.

Bovendien biedt Holland Electric een uitstekende klantenservice en gedetailleerde uitleg over het proces, zodat u volledig begrijpt hoe de veiligheid van uw elektrische systeem wordt gewaarborgd. Door te kiezen voor Holland Electric, kiest u voor gemoedsrust en de zekerheid dat uw elektrische aanleg op een professionele en veilige manier wordt geaard.

Offerte aanvragen

Laat uw aardpen slaan door Holland Electric!

Laat uw aardpen slaan door Holland Electric. Neem geen risico met de elektrische veiligheid van uw woning of bedrijfspand. Het slaan van een aardpen is een cruciale stap die alleen door professionals moet worden uitgevoerd. Kies voor de expertise en betrouwbaarheid van Holland Electric voor deze belangrijke taak. Ons ervaren team zorgt voor een zorgvuldige en veilige installatie van uw aardpen, conform de hoogste standaarden en regelgeving.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen. Met Holland Electric kiest u voor kwaliteit en veiligheid voor al uw elektrische behoeften.

Meer informatie
Frans van Emmerik
Frans van Emmerik
2023-07-21
Danny heeft getoond een vakman te zijn die snel en zeer klantvriendelijk onze meterkast heeft voorbereid voor verzwaring naar 3 fasen. Zal niet aarzelen wie te bellen in de toekomst
John Dehond
John Dehond
2023-07-15
Snelle en goede offerte. Monteur Danny, leuke gast en doet zijn werk goed en efficiënt. Zeer goede ervaringen met dit bedrijf.
Verena Zoon
Verena Zoon
2023-07-11
Na een wat rommelige start heeft Holland Electric het weer helemaal goed gemaakt en mooi werk afgeleverd. Blij met het eindresultaat, wij kunnen nu lekker laden. In het bijzonder wil ik Brian bedanken. Deze review heb je wel verdiend dacht ik zo 😉 En natuurlijk de monteurs, klasse!
Ike Noordermeer
Ike Noordermeer
2023-06-29
1 week na de afspraak stond de monteur voor de deur en heeft onze meterkast vernieuwd. Ook gelijk voorbereid om in de toekomst een laadpaal aan te sluiten voor de auto. Zijn erg blij met de vervanging. Zeer deskundig en netjes is alles vervangen cq gemonteerd. Factuur precies zoals van tevoren gecommuniceerd.
Meiyin Bong
Meiyin Bong
2023-06-24
Fantastisch! Al heel wat meegemaakt met klussers maar dit was verfrissend goed in kwaliteit en betaalbaarheid. Ook supersnel en goed service! Dank kom zeker terug hier
Kees Verweij
Kees Verweij
2023-05-27
Afgelopen vrijdag is onze groepenkast vervangen en 2 kabels aangelgd naar de keuken. Vanaf de 1e aanvraag tot plaatsing zat nog geen 3 weken. Super snel geregeld. Goede eliktriciën, netjes en vriendelijk. Maar ook kundig.
Gerard Villar
Gerard Villar
2023-05-26
I contacted Holland Electric to ask for a quotation about replacing my old electrical panel (meterkast) at home. They contacted me very fast with a very competitive quotation. Before accepting their offer, I also asked them a couple of technical questions about the components to be used for the new installation, to which they replied properly. On the agreed day, Brian (the owner of the company) came perfectly on time. He worked very professionally and thoroughly, while asking any question that I would have about the installation. In my opinion, he even went a bit beyond to what was strictly needed. You clearly see that he cares about making a good job. I must admit that I was impressed by the quality of the service at a very competitive price. By the way, and this might be interesting to foreigners, communication in English was never a problem, as unfortunately my Dutch is not good enough for this.
Bernard H. Fabry
Bernard H. Fabry
2023-05-20
Snelle, precies en netjes. Geen poespas. De monteur die de meterkast kwam vervangen was van het type no-nonsens. Weinig woorden en gewoon............doen! Het ging zo snel dat ik verbaasd over was. Vooral na een paar vage reacties op Werkspot. Hij rondde de werkzaamheden af binnen één uur. Waar andere zeiden 2 dagen nodig te hebben.... De boel netjes achtergelaten en alles werkt en naar behoren. Daarnaast een enthousiast team dat plant en regelt de contacten. Erg blij met dit bedrijf, ik raad ze aan.
Corine den Hartog
Corine den Hartog
2023-03-21
Geweldige Service van Holland Electric. Goede en duidelijke communicatie vooraf, afspraak is afspraak! Bij ons een laadpaal geplaatst. Op de afgesproken tijd en datum. Een echte aanrader!

Holland Electric is…

1
Betrouwbaar
Dankzij onze jarenlange ervaring en vakmannen.
2
Snel op locatie
Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
3
Eerlijke prijzen
Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. U krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen (groepenkasten) – Google Ads
Captcha