073-2340888
 • 10 jaar garantie

 • Duurzaam

 • Gecertificeerd

 • Landelijk beschikbaar

Meterkast plaatsen

De meterkast: vaak slechts een stille hoek in uw huis waar we sporadisch een kijkje nemen. Maar wist u dat deze kast cruciaal is voor uw hele elektrotechnische installatie? Bij het meterkast plaatsen is het essentieel dat dit volgens strikte voorschriften en met vakmanschap gebeurt. En daar komt Holland Electric om de hoek kijken.

Vraag een offerte aan

Binnen 24-uur een offerte
Vraag nu je offerte aan! Vul het formulier in en ons team neemt snel contact met je op. We staan klaar om je te helpen met jouw elektrische projecten!
Groepenkast

Holland Electric is…

 • Betrouwbaar: Dankzij onze larenlange ervaring en expertises.

 • Snel op locatie: Doordat wij meerdere teams hebben kunnen wij snel op locatie zijn.
 • Transparant: Wij communiceren onze prijzen open en eerlijk. Je krijgt altijd een offerte.

Offerte aanvragen
Allround elektricien

Waarom is een juist geplaatste meterkast zo belangrijk?

De meterkast is het hart van alle elektrische activiteit in uw woning. Veel huishoudens realiseren zich niet dat een verkeerd geplaatste of verouderde meterkast potentieel gevaarlijk kan zijn. Als we kijken naar recente cijfers blijkt dat een groot percentage van de Nederlanders hun meterkast als veilig beschouwt, terwijl veel mensen niet eens weten wanneer hun meterkast voor het laatst is gecontroleerd. Daarom is meterkast plaatsen geen doe-het-zelf taak; het vereist de expertise van professionals zoals Holland Electric.

Risico’s van een slecht geplaatste meterkast

Storingen in uw elektrotechnische installatie kunnen ontstaan door diverse factoren, zoals een verkeerd geïnstalleerd stopcontact, defecte bedrading of zelfs overbelasting. Deze storingen kunnen variëren van kleine ongemakken tot catastrofale incidenten zoals brand. Dus, bij het meterkast plaatsen is het van vitaal belang om met ervaren professionals zoals Holland Electric te werken.

Offerte aanvragen
Allround elektricien stopcontact plaatsen

Wat is het verschil tussen verschillende kasten?

Bij het overwegen van meterkast plaatsen is het handig om de verschillen tussen een stoppenkast, een installatiekast en een groepenkast te kennen. Kort gezegd: een groepenkast en installatiekast zijn moderner en worden vandaag de dag vaker gebruikt, terwijl een stoppenkast een ouder systeem is met smeltzekeringen. Holland Electric kan u adviseren over welk type het beste is voor uw situatie.

Bel: 073-2340888
Allround elektricien zonnepanelen plaatsen

Essentiële onderdelen van een goed geplaatste meterkast

Wanneer Holland Electric uw meterkast plaatst, zorgen wij voor:

 • Juiste positionering: vlot bereikbaar en op het juiste niveau in huis.
 • Optimale afmetingen: voldoende ruimte voor alle apparatuur en voor toekomstige uitbreidingen.
 • Voldoende ventilatie: essentieel voor de veiligheid en efficiënte werking van uw installaties.
 • Correcte bedrading en verbindingen: om storingen en potentiële gevaren te minimaliseren.

Vertrouw op Holland Electric voor het plaatsen van uw meterkast

Voor uw veiligheid en gemoedsrust is het van essentieel belang dat uw meterkast correct wordt geplaatst. Holland Electric heeft de expertise en ervaring om u daarbij te helpen.

Neem vandaag nog contact op en zorg ervoor dat het meterkast plaatsen in veilige handen is.

Offerte aanvragen
Allround elektricien laadpaal plaatsen

Zo werkt het bij Holland Electric

Wil je elektrische diensten van topkwaliteit?
 • Offerte aanvragen

  Vul ons eenvoudige offerteformulier in op de website. Vertel ons wat je nodig hebt en wat je verwachtingen zijn.
 • Persoonlijk contact binnen 24 uur

  Binnen een dag nemen we contact met je op om je wensen te bespreken. We willen ervoor zorgen dat we jouw behoeften volledig begrijpen.
 • Op maat gemaakte offerte

  We stellen een gedetailleerde offerte op die perfect past bij jouw project. Alle kosten worden duidelijk vermeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Professionele installatie en oplevering

  Onze erkende installateur installeert alles volgens de hoogste normen en de richtlijnen van NEN1010. Na de installatie controleren we alles grondig en zorgen we ervoor dat alles naar behoren werkt. Pas als jij tevreden bent, is ons werk gedaan!

Wat klanten zeggen

Jaap de Leeuw van Weenen
Jaap de Leeuw van Weenen
2024-03-29
Extra service en snelle levering. Meerdere malen prettig telefonisch contact gehad n.a.v. de offerte voor een laadstation. Op de dag voor de geplande levering werd ik onzeker over mijn keuze en heb toen aangegeven dat ik toch liever het laadstation met de uitgebreidere functionaliteit zou ontvangen. Met extra inzet van Holland Electric en de betreffende leverancier is dit zonder gemopper mogelijk gemaakt. De volgende ochtend stond de monteur op het afgesproken tijdstip voor de deur met het goede laadstation. De installatie verliep vlekkeloos. De monteur vond, dat in onze situatie een andere kabelgoot beter zou passen en is er op eigen initiatief snel eentje gaan halen in een plaatselijke bouwmarkt. Van dit soort extraatjes kun je alleen maar blij worden.
Henri Vermeesch
Henri Vermeesch
2024-02-26
Superservice! Mark, onze monteur heeft onze volle meterkast aan moeten passen, voordat hij met de laadunit aan de slag kon. Met veel geduld het nodige gedaan, alles netjes afgewerkt! Ook goede uitleg gegeven. Top!
Robert Holterman
Robert Holterman
2024-01-10
Zeer tevreden over Holland electric. Op maandag 8 januari zou er bij ons een laadpaal geplaatst worden. Klokslag 08.00 uur stond monteur Mike voor onze deur. Deze monteur heeft snel en goed gewerkt en was prettig in de communicatie. Aan het eind van de dag vertrok Mike en werkte alles zoals het zou moeten werken. Top Bedankt Holland Electric
J W
J W
2024-01-07
Snelle offerte en afspraak kunnen maken. Monteur heeft prima werk afgeleverd alles netjes in orde. Helaas kan ik dat niet zeggen over de administratie. Ondanks dezelfde dag nog de rekening te hebben betaald kreeg ik na 2 dagen een herinnering met het verzoek te betalen binnen 1 werkdag. Op mijn reactie dat de betaling al lang had plaatsgevonden is niet meer gereageerd. Best jammer, daar is nog wel ruimte voor verbetering.
Jan Putman
Jan Putman
2023-12-21
Opdracht is super uitgevoerd. Ben zeer tevreden na enkele afspraak problemen.