073-2340888
  • 10 jaar garantie

  • Duurzaam

  • Gecertificeerd

  • Landelijk beschikbaar

Is uw groepenkast geschikt voor een vaste airco?

airco-groepenkast-uitbreiden

Er is bij vrijwel geen enkele bestaande woning al bij de bouw rekening gehouden met een elektrische installatie en groepenkast waar je veel grote stroomverbruikers, zoals een inductie-kookplaat of vaste airco probleemloos op aan kunt sluiten. De aanschaf van dit soort nieuwe dingen heeft dus ook directe gevolgen voor de bestaande groepenkast.

Aparte groep nodig voor airco?

De meeste airco’s zijn van het type duo-split of multi-split. Dat zijn systemen waarbij op één buitenunit twee of zelfs meerdere binnen-units zijn aangesloten. Dit soort airco’s moet aangesloten worden op een aparte groep in de meterkast. In sommige gevallen dient zelfs ook de bekabeling aangepast te worden. Houd daar bij de aanschaf van een airco dus vooraf wel goed rekening mee en laat Holland Electric u hierbij adviseren.

Verkoelen en verwarmen

Door de snikhete zomers van de afgelopen jaren is het aantal airco’s in Nederland sterk toegenomen. Soms kiest men voor een kleine mobiele airco gekozen die je los in een bepaalde ruimte neer kunt zetten. Aan dergelijke apparaten zit gewoon een snoer en een stekker. Maar steeds schaft men vaste aircosystemen met aan de wand gemonteerde binnen-units en een buitenunit aan. Deze zwaardere en professionelere airco’s kunnen meestal zowel koelen als verwarmen. Ze werken op hetzelfde principe als een warmtepomp. Zo’n aircosysteem draagt bij aan een heerlijke temperatuur in huis, maar vraagt – net als alles wat elektrisch koelt of verwarmt – ook veel stroom.

Groepenkast uitbreiden voor airconditioning

Holland Electric is de specialist op het gebied van groepenkasten. Een extra groep aanleggen of de aansluiting met een nieuwe airco regelen? Dit zijn werkzaamheden die u het beste kunt laten uitbesteden bij een vakman. Holland electric staat voor u klaar. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.