Serieschakelaar aansluiten - Holland Electric
Spoed? Bel ons!
groepenkast-holland-electric

Serieschakelaar aansluiten?
Bel direct!

Veiligheidsmaatregelen

 1. Schakel de stroom uit: Zorg ervoor dat de stroom naar het circuit waar je aan werkt volledig is uitgeschakeld.
 2. Test de draden: Gebruik een spanningstester om te bevestigen dat er geen stroom is.

Het stappenplan voor het aansluiten van een serieschakelaar

 1. Verwijder de oude schakelaar: als je een oude schakelaar vervangt, verwijder deze dan en noteer waar de draden waren aangesloten.
 2. Bereid de draden voor: strip de isolatie van de uiteinden van de draden af als dit nog niet gedaan is.
 3. Identificeer de draden: je hebt meestal te maken met drie draden: een voedingsdraad (L), en twee schakeldraden die naar de afzonderlijke lampen of lichtpunten lopen.
 4. Aansluiten van de draden:
  • Sluit de voedingsdraad aan op de gemeenschappelijke L-klem van de schakelaar.
  • Sluit de eerste schakeldraad aan op een van de uitgangsklemmen van de schakelaar.
  • Sluit de tweede schakeldraad aan op de andere uitgangsklem.
 5. Bevestig de serieschakelaar: zet de schakelaar vast in de doos en plaats de afdekplaat terug.
 6. Test de installatie: schakel de stroom weer in en test of beide lichtpunten onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden.

Serieschakelaar aansluiten met goede afwerking

 • Zorg ervoor dat alle schroeven goed vastzitten.
 • Dubbelcheck of de afdekplaat netjes is aangebracht.

Dit is een algemene gids en kan variëren afhankelijk van de specifieke serieschakelaar en de bedrading in je huis. Als je niet zeker bent over je vaardigheden of de situatie lijkt gecompliceerd, is het altijd het veiligste om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen. Veiligheid moet altijd voorop staan bij het werken met elektriciteit. Voor specifieke adviezen en diensten kun je terecht bij Holland Electric voor een deskundige aanpak en veilige installatie. Ook voor andere schakelsystemen bent u bij ons aan het juiste adres, zoals hoofdschakelaars of aardlekschakelaars.

Scherpe prijs, goede kwaliteit en deskundige monteurs

Controleer de installatie

Nadat de serieschakelaar is aangesloten en de stroom is ingeschakeld, volg deze stappen om de installatie te controleren:

Test beide schakelaars: zet de schakelaar in beide posities om te controleren of beide lichtpunten onafhankelijk kunnen worden bediend.

Controle op warmte: raak de schakelaar aan na enkele minuten gebruik om te controleren of deze niet ongewoon warm wordt.

Probleemoplossing bij je schakeling

Mocht je problemen tegenkomen zoals een licht dat niet aangaat of flikkert, hier zijn een paar dingen om te controleren:

 • Losse bedrading: zorg ervoor dat alle draden stevig zijn aangesloten op de juiste klemmen.
 • Draadisolatie: controleer of de draadisolatie niet tussen de klemmen zit, wat een goede verbinding kan verhinderen.
 • Stroomtoevoer: zorg ervoor dat de stroom correct wordt toegevoerd naar de schakelaar.

Offerte aanvragen

Onderhoud van serieschakelaars

Het onderhoud van serieschakelaars is relatief eenvoudig, maar essentieel om hun levensduur te verlengen en veilig gebruik te waarborgen. Regelmatige controle is belangrijk; zorg ervoor dat de schakelaar stevig vastzit en dat er geen losse draden of tekenen van slijtage zijn. Stof en vuil kunnen zich ophopen en moeten voorzichtig worden verwijderd met een droge doek of een klein borsteltje, vooral in de ruimtes rondom de schakelaar.

Vermijd het gebruik van vochtige doeken of schoonmaakmiddelen, aangezien vochtigheid elektrische componenten kan beschadigen. Controleer ook periodiek of de schakelaar niet ongewoon warm wordt tijdens gebruik, wat een teken kan zijn van een interne probleem. Bij enige twijfel of voor complexere problemen is het aan te raden een professionele elektricien te raadplegen. Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je zorgen voor een veilige en efficiënte werking van je serieschakelaars.

Laat je serieschakeling aansluiten door Holland Electric

Ben je niet zeker over je elektrische vaardigheden of heb je een complexere installatie? Neem geen risico’s met elektriciteit! Neem contact op met Holland Electric voor een snelle offerte of consultatie. Onze ervaren elektriciens zorgen voor een veilige en efficiënte installatie van je serieschakelaar en andere elektra aanleg diensten.

Offerte aanvragen
Frans van Emmerik
Frans van Emmerik
2023-07-21
Danny heeft getoond een vakman te zijn die snel en zeer klantvriendelijk onze meterkast heeft voorbereid voor verzwaring naar 3 fasen. Zal niet aarzelen wie te bellen in de toekomst
John Dehond
John Dehond
2023-07-15
Snelle en goede offerte. Monteur Danny, leuke gast en doet zijn werk goed en efficiënt. Zeer goede ervaringen met dit bedrijf.
Verena Zoon
Verena Zoon
2023-07-11
Na een wat rommelige start heeft Holland Electric het weer helemaal goed gemaakt en mooi werk afgeleverd. Blij met het eindresultaat, wij kunnen nu lekker laden. In het bijzonder wil ik Brian bedanken. Deze review heb je wel verdiend dacht ik zo 😉 En natuurlijk de monteurs, klasse!
Ike Noordermeer
Ike Noordermeer
2023-06-29
1 week na de afspraak stond de monteur voor de deur en heeft onze meterkast vernieuwd. Ook gelijk voorbereid om in de toekomst een laadpaal aan te sluiten voor de auto. Zijn erg blij met de vervanging. Zeer deskundig en netjes is alles vervangen cq gemonteerd. Factuur precies zoals van tevoren gecommuniceerd.
Meiyin Bong
Meiyin Bong
2023-06-24
Fantastisch! Al heel wat meegemaakt met klussers maar dit was verfrissend goed in kwaliteit en betaalbaarheid. Ook supersnel en goed service! Dank kom zeker terug hier
Kees Verweij
Kees Verweij
2023-05-27
Afgelopen vrijdag is onze groepenkast vervangen en 2 kabels aangelgd naar de keuken. Vanaf de 1e aanvraag tot plaatsing zat nog geen 3 weken. Super snel geregeld. Goede eliktriciën, netjes en vriendelijk. Maar ook kundig.
Gerard Villar
Gerard Villar
2023-05-26
I contacted Holland Electric to ask for a quotation about replacing my old electrical panel (meterkast) at home. They contacted me very fast with a very competitive quotation. Before accepting their offer, I also asked them a couple of technical questions about the components to be used for the new installation, to which they replied properly. On the agreed day, Brian (the owner of the company) came perfectly on time. He worked very professionally and thoroughly, while asking any question that I would have about the installation. In my opinion, he even went a bit beyond to what was strictly needed. You clearly see that he cares about making a good job. I must admit that I was impressed by the quality of the service at a very competitive price. By the way, and this might be interesting to foreigners, communication in English was never a problem, as unfortunately my Dutch is not good enough for this.
Bernard H. Fabry
Bernard H. Fabry
2023-05-20
Snelle, precies en netjes. Geen poespas. De monteur die de meterkast kwam vervangen was van het type no-nonsens. Weinig woorden en gewoon............doen! Het ging zo snel dat ik verbaasd over was. Vooral na een paar vage reacties op Werkspot. Hij rondde de werkzaamheden af binnen één uur. Waar andere zeiden 2 dagen nodig te hebben.... De boel netjes achtergelaten en alles werkt en naar behoren. Daarnaast een enthousiast team dat plant en regelt de contacten. Erg blij met dit bedrijf, ik raad ze aan.
Corine den Hartog
Corine den Hartog
2023-03-21
Geweldige Service van Holland Electric. Goede en duidelijke communicatie vooraf, afspraak is afspraak! Bij ons een laadpaal geplaatst. Op de afgesproken tijd en datum. Een echte aanrader!

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen (groepenkasten) – Google Ads
Captcha

Veelgestelde vragen

Holland Electric biedt een breed scala aan elektrische diensten, waaronder het oplossen van elektrische storingen, installatie van inductiekookplaten, zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen voor elektrische auto's. Wij zorgen ook voor de upgrade en onderhoud van uw elektrische systemen.
Ja, al onze elektriciens zijn goed opgeleid en gecertificeerd. Ze beschikken over de kennis en vaardigheden om aan al uw elektrische behoeften te voldoen.
Ja, al onze elektriciens zijn goed opgeleid en gecertificeerd. Ze beschikken over de kennis en vaardigheden om aan al uw elektrische behoeften te voldoen. Meer info vind je in onze algemene voorwaarden.