Dubbel Stopcontact Aansluiten - Holland Electric
Spoed? Bel ons!
groepenkast-holland-electric

Dubbel stopcontact aansluiten?
Bel direct!

Veiligheidsmaatregelen

Voordat je begint, moet je altijd de stroom uitschakelen bij de hoofdschakelaar of de desbetreffende zekeringkast. Dit is van vitaal belang om ongelukken te voorkomen.

Stap 1: voorbereiding

Voordat je begint met de installatie, zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld. Gebruik de spanningstester om te controleren of er geen elektriciteit meer naar het oude stopcontact stroomt.

Stap 2: verwijder het oude stopcontact

Nu de stroom is uitgeschakeld, kan het oude stopcontact verwijdert worden. Dit wordt gedaan door de schroeven waarmee het is bevestigd los te draaien en voorzichtig het stopcontact van de muur te halen.

Stap 3: identificeer de draden

Zodra het oude stopcontact is verwijderd, moet je de draden identificeren. Normaal gesproken zijn er drie draden:

  • Rode draad: dit is de fase-draad en wordt meestal gemarkeerd met de letter L of de kleur bruin.
  • Zwarte draad: dit is de neutrale draad en wordt meestal gemarkeerd met de letter N of de kleur blauw.
  • Groen/gele draad: dit is de aardingsdraad en wordt meestal gemarkeerd met de letters PE of de kleur groen/geel.

Stap 4: verbind de draden met het nieuwe dubbele stopcontact

Nu komt het belangrijkste deel: het verbinden van de draden met het nieuwe dubbele stopcontact. Hier zijn de stappen die gevolgd moeten worden:

  • Sluit de fasedraad aan: schroef de rode draad (fase-draad) vast aan de L-klem van het nieuwe stopcontact.
  • Sluit de neutrale draad aan: schroef de zwarte draad (neutrale draad) vast aan de N-klem van het nieuwe stopcontact.
  • Sluit de aardingsdraad aan: schroef de groen/gele draad (aardingsdraad) vast aan de aardingsklem van het nieuwe stopcontact.

Stap 5: bevestig het dubbele stopcontact

Bevestig het nieuwe dubbele stopcontact stevig aan de muur met behulp van de bijgeleverde schroeven. Zorg ervoor dat het stopcontact recht en stevig is gemonteerd.

Stap 6: controleer de aansluitingen

Nu de bedrading is voltooid en het stopcontact stevig is bevestigd, is het tijd om de aansluitingen te controleren. Gebruik opnieuw de spanningstester om te verifiëren dat er geen elektriciteit meer op het stopcontact staat voordat de stroom weer wordt inschakelt.

Stap 7: schakel de stroom weer in

Als alles er goed uitziet en je hebt gecontroleerd dat er geen elektriciteit meer op het stopcontact staat, kan de stroom weer worden ingeschakeld bij de hoofdschakelaar of de zekeringkast.

Onze deskundige monteurs helpen

Extra dubbele stopcontacten laten aanleggen, vernieuwen of laten vervangen

Of u nu oude stopcontacten wilt vernieuwen en moderniseren, defecte stopcontacten wilt vervangen, of extra stopcontacten wilt laten aanleggen om aan de groeiende elektrische behoeften van uw huishouden te voldoen, Holland Electric biedt op maat gemaakte oplossingen. Onze elektriciens hebben de ervaring en expertise om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste stopcontacten voor uw specifieke situatie en behoeften. Of het nu gaat om energie-efficiëntie of extra gemak, wij staan klaar om u te helpen bij elke stap van het proces, van planning tot installatie. Met Holland Electric kunt u rekenen op hoogwaardig vakmanschap en een betrouwbare elektrische infrastructuur die aan de moderne eisen van uw huis voldoet.

Bedrading voor dubbele stopcontacten

Bij dubbele stopcontacten wordt meestal gebruikgemaakt van drie soorten bedrading: de fase-draad, de neutrale draad en de aardingsdraad. De fase-draad, vaak gemarkeerd met de letter L of in de kleur bruin, draagt de elektrische spanning van de stroombron naar het stopcontact. De neutrale draad, gemarkeerd met de letter N of in de kleur blauw, dient als de retourweg voor de elektriciteit en zorgt voor de stroomcirculatie. De aardingsdraad, aangeduid met de letters PE of in de kleur groen/geel, heeft als voornaamste doel het bieden van bescherming tegen elektrische schokken door ongewenste stroom af te leiden naar de aarde. Het correct aansluiten van deze draden is van essentieel belang voor een veilige en goed functionerende dubbele stopcontactinstallatie.

Offerte aanvragen

Waarom Holland Electric voor elektra aanleg?

Holland Electric kan u bij het aansluiten van een dubbel stopcontact op verschillende manieren van dienst zijn. Onze ervaren elektriciens beschikken over de expertise en kennis om het hele proces van planning, installatie en veiligheidscontroles efficiënt en professioneel uit te voeren. Of u nu hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste locatie, het identificeren van draden, of het zeker stellen van een veilige installatie, Holland Electric staat klaar om u te begeleiden en te zorgen voor een betrouwbaar dubbel stopcontact dat aan al uw elektrische behoeften voldoet. Met onze toewijding aan kwaliteit en veiligheid kunt u vertrouwen op de expertise van Holland Electric voor een probleemloze installatie.

Laat uw dubbele stopcontact aansluiten door Holland Electric!

Als u overweegt om een dubbel stopcontact te laten installeren en u wilt verzekerd zijn van een professionele en veilige installatie, dan staat Holland Electric voor u klaar. Onze deskundige elektriciens zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige elektra aanleg diensten, inclusief het aansluiten van dubbele stopcontacten.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie en ontdek hoe we u kunnen helpen bij het realiseren van een betrouwbaar en efficiënt elektrisch systeem in uw huis. Laat Holland Electric je gemoedsrust bieden door te zorgen voor een zorgvuldige en vakkundige installatie van je dubbele stopcontact.

Offerte aanvragen
Frans van Emmerik
Frans van Emmerik
2023-07-21
Danny heeft getoond een vakman te zijn die snel en zeer klantvriendelijk onze meterkast heeft voorbereid voor verzwaring naar 3 fasen. Zal niet aarzelen wie te bellen in de toekomst
John Dehond
John Dehond
2023-07-15
Snelle en goede offerte. Monteur Danny, leuke gast en doet zijn werk goed en efficiënt. Zeer goede ervaringen met dit bedrijf.
Verena Zoon
Verena Zoon
2023-07-11
Na een wat rommelige start heeft Holland Electric het weer helemaal goed gemaakt en mooi werk afgeleverd. Blij met het eindresultaat, wij kunnen nu lekker laden. In het bijzonder wil ik Brian bedanken. Deze review heb je wel verdiend dacht ik zo 😉 En natuurlijk de monteurs, klasse!
Ike Noordermeer
Ike Noordermeer
2023-06-29
1 week na de afspraak stond de monteur voor de deur en heeft onze meterkast vernieuwd. Ook gelijk voorbereid om in de toekomst een laadpaal aan te sluiten voor de auto. Zijn erg blij met de vervanging. Zeer deskundig en netjes is alles vervangen cq gemonteerd. Factuur precies zoals van tevoren gecommuniceerd.
Meiyin Bong
Meiyin Bong
2023-06-24
Fantastisch! Al heel wat meegemaakt met klussers maar dit was verfrissend goed in kwaliteit en betaalbaarheid. Ook supersnel en goed service! Dank kom zeker terug hier
Kees Verweij
Kees Verweij
2023-05-27
Afgelopen vrijdag is onze groepenkast vervangen en 2 kabels aangelgd naar de keuken. Vanaf de 1e aanvraag tot plaatsing zat nog geen 3 weken. Super snel geregeld. Goede eliktriciën, netjes en vriendelijk. Maar ook kundig.
Gerard Villar
Gerard Villar
2023-05-26
I contacted Holland Electric to ask for a quotation about replacing my old electrical panel (meterkast) at home. They contacted me very fast with a very competitive quotation. Before accepting their offer, I also asked them a couple of technical questions about the components to be used for the new installation, to which they replied properly. On the agreed day, Brian (the owner of the company) came perfectly on time. He worked very professionally and thoroughly, while asking any question that I would have about the installation. In my opinion, he even went a bit beyond to what was strictly needed. You clearly see that he cares about making a good job. I must admit that I was impressed by the quality of the service at a very competitive price. By the way, and this might be interesting to foreigners, communication in English was never a problem, as unfortunately my Dutch is not good enough for this.
Bernard H. Fabry
Bernard H. Fabry
2023-05-20
Snelle, precies en netjes. Geen poespas. De monteur die de meterkast kwam vervangen was van het type no-nonsens. Weinig woorden en gewoon............doen! Het ging zo snel dat ik verbaasd over was. Vooral na een paar vage reacties op Werkspot. Hij rondde de werkzaamheden af binnen één uur. Waar andere zeiden 2 dagen nodig te hebben.... De boel netjes achtergelaten en alles werkt en naar behoren. Daarnaast een enthousiast team dat plant en regelt de contacten. Erg blij met dit bedrijf, ik raad ze aan.
Corine den Hartog
Corine den Hartog
2023-03-21
Geweldige Service van Holland Electric. Goede en duidelijke communicatie vooraf, afspraak is afspraak! Bij ons een laadpaal geplaatst. Op de afgesproken tijd en datum. Een echte aanrader!

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen (groepenkasten) – Google Ads
Captcha

Veelgestelde vragen

Holland Electric biedt een breed scala aan elektrische diensten, waaronder het oplossen van elektrische storingen, installatie van inductiekookplaten, zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen voor elektrische auto's. Wij zorgen ook voor de upgrade en onderhoud van uw elektrische systemen.
Ja, al onze elektriciens zijn goed opgeleid en gecertificeerd. Ze beschikken over de kennis en vaardigheden om aan al uw elektrische behoeften te voldoen.
Ja, al onze elektriciens zijn goed opgeleid en gecertificeerd. Ze beschikken over de kennis en vaardigheden om aan al uw elektrische behoeften te voldoen. Meer info vind je in onze algemene voorwaarden.