Wanneer is het tijd voor een nieuwe groepenkast? | Holland Electric helpt
Spoed? Bel ons!

Wanneer een nieuwe groepenkast?

Geplaatst op: 11 augustus 2020

In elke woning of appartement zit een groepenkast. Dit is het punt waar de hoofdaansluiting van het openbare elektriciteitsnet binnenkomt en via diverse groepen naar alle afzonderlijke ruimten in het pand wordt verdeeld. Zo’n verdeelstation kan om uiteenlopende redenen soms vernieuwd moeten worden. Als erkend groepenkastenleverancier en montagespecialist licht Holland Electric dit graag nader toe.

Een nieuwe groepenkast van Holland Electric

De meest voorkomende redenen waarom mensen bij ons aankloppen voor een nieuwe groepenkast is het bouwen van een nieuwe woning, een verbouwing of omdat de elektrische installatie moet worden uitgebreid. Denk bij uitbreiding aan: inductie koken, de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto, of de aanschaf van zonnepanelen. Kortom, als er nog geen meterkast aanwezig is of als de bestaande meterkast sterk verouderd en niet meer uit te breiden is moet er een complete nieuwe groepenkast komen. Holland biedt op dat moment altijd een oplossing op maat.

Groepenkast op de groei

Bij het samenstellen van een nieuwe groepenkast moeten we dus weten waaraan deze moet voldoen. De moderne groepenkasten zijn weliswaar later altijd nog uit te breiden, maar ons advies is om een groepenkast te kiezen die op de groei gekocht is. Simpel gezegd, een groepenkastindeling met een stukje overcapaciteit, zodat de eerste beste uitbreiding van het aantal stroomverbruikers niet direct tot een ingrijpende aanpassing van de groepenkast leidt. Schakel de expertise van Holland Electric in en laat je door ons adviseren bij de samenstelling van een nieuwe groepenkast. Wij weten immers precies waar wij op moeten letten.

Waarom heb jij een nieuwe groepenkast nodig?

  • Voor een nieuwe woning
  • Bij verbouwing of renovatie
  • Als je overstapt op inductie koken
  • Bij de aanschaf van grote stroomverbruikers
  • Vanwege de installatie van zonnepanelen

Wat de reden tot vervanging ook is, Holland Electric maakt het in orde!

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen (allround elektricien)
Voor al onze diensten geldt dat we u beter kunnen helpen wanneer u een foto van uw meterkast mee stuurt (max. 2 MB).

Maximum file size: 67.11MB

Is er kruipruimte aanwezig? *
Zijn er loze leidingen aanwezig? *
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
reCAPTCHA