In donkere tijden zorgt Holland Electric voor buitenverlichting
Spoed? Bel ons!

In donkere tijden zorgt Holland Electric voor buitenverlichting

Geplaatst op: 16 augustus 2021

Holland Electric is gespecialiseerd in het leveren en monteren van nieuwe groepenkasten en het uitbreiden van bestaande groepenkasten. Als dé meest duurzame elektrotechnische specialist van Nederland krijgen wij ook vaak aanvragen die betrekking hebben op de aanschaf, installatie en montage van buitenverlichting. Hoewel dit niet direct tot onze core business behoort, nemen wij ook dit onderdeel van de elektrische installatie bij jou thuis, graag mee in onze advisering. 

Buitenverlichting: het begint met deskundig advies

Om eventuele misverstanden te voorkomen: Holland Electric is geen lampenzaak en ook geen verlichtingsexpert. Wij beperken ons echt tot het samenstellen en monteren van groepenkasten en het installeren van stroomvoorzieningen voor bijvoorbeeld inductie-koken en laadpalen voor elektrische auto’s. Het accent ligt bij ons in zowel de advisering als uitvoering op de aspecten veiligheid, duurzaamheid en energiebesparing. Omdat verlichting nu eenmaal een belangrijk onderdeel is van de elektrische installatie in iedere woning is het voor ons niet meer dan vanzelfsprekend om ook op dit vlak van meerwaarde te zijn voor onze klanten. Maar dan meer in de zin van het geven van tips en adviezen om minder stroom te gebruiken en om eventuele onveilige situaties (zoals kortsluiting) te voorkomen.  

Plaatsbepaling is belangrijk

In aanloop naar de donkere wintermaanden gaan de meeste mensen weer eens kritisch kijken of de buitenverlichting in orde is. Voldoende licht bij de voor- en achterdeur, poort of garagedeur, langs de oprijlaan en tuinpaden, is niet alleen bijzonder praktisch maar het geeft ook een extra gevoel van veiligheid. Ongenode gasten met kwade bedoelingen staan immers niet graag vol in de spotlights. Holland Electric denkt graag mee over de beste plaatsen om buitenverlichting aan te brengen en ook over welke verlichting op de verschillende locaties het meest geschikt is.

Automatische schakeling en led verlichting

De ontwikkeling op het gebied van verlichting heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. De oude gloeilampen werden in rap tempo vervangen door energiezuinige (spaar)lampen en die moesten op hun beurt weer snel het veld ruimen voor de nog veel zuinigere ledlampen. Ledverlichting gebruikt maar een fractie van de stroom van zijn voorgangers en een gemiddelde ledlamp gaat ook nog eens veel langer mee. Als je weet dat een ledlamp wel tot 30.000 uur kan branden en je beseft dat zo’n lamp amper stroom gebruikt dan begrijp je meteen waarom je in de donkerste periode van het jaar op zoveel plaatsen buiten ledverlichting ziet branden. Er wordt zeker nog wel gewerkt met buitenverlichting die in- en uitschakelt via bewegingssensoren, maar door de genoemde gunstige eigenschappen van ledverlichting stappen steeds meer mensen over op buitenlampen die werken op een automatische schermerschakeling. Die gaan aan zodra het donker wordt en schakelen uit als het buiten licht wordt.  

Lichtsterkte en verstelbare lichtbundel

Waar je bij buitenverlichting vooral naar moet kijken is niet alleen de meest geschikte plaats voor een buitenlamp, maar ook de lichtsterkte en hoe het licht zich verspreidt. Bij tuinverlichting draait het bijvoorbeeld meestal vooral om het creëren van sfeer, maar de meeste buitenlampen moeten juist praktische hulp bieden bij het vinden van het sleutelgat of volgen van het juiste pad. Let bij aanschaf dus goed op het wattage (lichtsterkte) en check ook even goed of het licht niet verblindend is. Kies in dat geval in ieder geval voor een armatuur waarbij de lichtbundel naar boven of beneden verstelbaar is.

Kies voor vochtbestendige buitenverlichting 

Als de meest geschikte plaats voor buitenverlichting is gevonden en ook de buitenlamp is aangeschaft, draait het nog om het creëren van een goede en veilige stroomaansluiting. Een buitenlamp moet immers in weer en wind veilig kunnen branden en indringend vocht kan daarbij als stoorzender dienen. Laat het trekken van kabels en monteren van lichtschakelaars en buitenverlichting over aan de specialisten van Holland Electric. Onze elektriciens weten precies wat ze doen en waaraan het aansluitmateriaal voor buitenverlichting allemaal moet voldoen. De vertrouwde service van Holland Electric zorgt in dit geval ook letterlijk voor veel verlichting tijdens de donkerste periode van het jaar. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden! 

Offerte aanvragen?

Offerte aanvragen (allround elektricien)
Voor al onze diensten geldt dat we u beter kunnen helpen wanneer u een foto van uw meterkast mee stuurt (max. 2 MB).

Maximum file size: 67.11MB

Is er kruipruimte aanwezig? *
Zijn er loze leidingen aanwezig? *
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
reCAPTCHA